Eurocopa 2016

Il·lusions enfrontades entre Hongria i Islàndia

Els magiars i els islandesos volen demostrar dissabte (18 h, UEFA.com) que els resultats dels primers partits no són un miratge

Les seleccions d' Hongria i d' Islàndia s'enfronten dissabte (18 h,UEFA.com) a l'estadi Velòdrom de Marsella classificats en una posició molt millor de la que es podia preveure. Els magiars lideren el grup F després de  mostrar un joc prudent i fiable contra la seva veïna Àustria. Dues contres i l'encert del jugador més veterà de l'Eurocopa –el porter Gabor Király– van ser suficients per imposar-se als austríacs. Els islandesos, en canvi, van donar  una de les grans sorpreses de la primera ronda en frustrar el debut de Cristiano Ronaldo.

Hongria va arribar a l'Eurocopa en silenci –superant  Noruega en un dels partits de desempat entre tercers de grup– i ubicada en un grup en què, a priori, havia de quedar per darrere de Portugal i d'Àustria. El primer partit i l'empat de Portugal l'han deixat líder en solitari del grup i amb la possibilitat de classificar-se matemàticament per a vuitens. A més, l'equip entrenat per Bernd Storck té la història a favor: si guanyen el partit representarà la sisena victòria consecutiva dels centreeuropeus contra Islàndia.

Tot i la condició de ventafocs del grup, Islàndia no els posarà les coses fàcils. L'empat obtingut per Bjarnason va representar una injecció d'autoestima per a un bloc que va arribar a França deixant Holanda fora de la competició. Els aficionats islandesos s'han bolcat en la defensa de l'equip del país més petit que mai ha arribat a la fase final d'una Eurocopa. Fins a 27.000 entregades veus acompanyaran l'equip i deixaran l'illa d'origen volcànic amb un 8% menys de població. Un resultat que no sigui la derrota mantindrà les esperances de passar vives per als homes que dirigeixen el suec Lars Lägerback i l'islandès Heimir Hallgrimsson.

Més continguts de