Eurocopa 2016

Islàndia la fa grossa i fa fora Anglaterra (1-2)

Els víkings capgiren l'inicial gol de Rooney i ara amenacen l'amfitriona França als quarts de final

BarcelonaSorpresa majúscula a Niça. Gesta històrica d'Islàndia i fracàs decebedor d'Anglaterra. Contra pronòstic, la debutant Islàndia s'ha carregat per 1 a 2 a Anglaterra, que arribava a l'Eurocopa amb més opcions que mai de convertir-se en campiona. Però la reunió de talent no ha rutllat a les ordres de Roy Hodgson i s'acomiada de la competició en la primera eliminatòria. Amb frustració i sense haver exhibit tot el futbol que se li pressuposava. El que ferirà l'orgull anglès, a més, serà haver fet les maletes per culpa d'una pragmàtica Islàndia que va demostrar una capacitat competitiva gegantina.

De fet, Islàndia no va ser qui va colpejar primer però sí que va apuntar-se un cop moral quan, només un minut després d'encaixar l'1-0, obra de Rooney de penal, va igualar les coses amb un gran gol de Ragnar Sigurdsson en una acció d'estratègia. Però no des del córner o una falta lateral, sinó des d'un servei de banda calculadament pentinat a l'àrea. El rigor i la fortalesa física dels islandesos els va permetre, també, perforar la porteria de Hart passat el quart d'hora, en una gran combinació.

Sobre l'1 a 2 es va seguir forjant la llegenda islandesa, més poderosa amb el pas dels minuts. El rellotge va anar desfent les il·lusions d'una Anglaterra estàtica, impotent, desordenada. Eliminada. El pròxim repte dels víkings serà intentar tombar l'amfitriona França.