Les defenses de Suïssa i Polònia pugnen per un lloc als quarts de final

Les dues seleccions buscaran aquest dissabte (15 h, UEFA.com) un duel marcat per la seguretat darrere i la manca de gol

R.r.
2 min
Lewandowski encara no sap el que és marcar en aquesta Eurocopa

BarcelonaAbans de l'inici de l'Eurocopa, el nom de Robert Lewandowski sonava com un dels millors situats a l'hora d'apostar pels màxims golejadors d'aquest torneig. Superada la fase de grups, el poderós davanter del Bayern Munic acumula tres partits sense veure porteria. Polònia, de fet, només va ser capaç d'anotar dos gols, un a Irlanda del Nord i un altre a Ucraïna. Suficients per passar als vuitens de final, ja que juntament amb Alemanya, amb qui compartia grup, és l'única selecció que encara no sap què és encaixar un gol.

Aquest dissabte (15 h, UEFA.com) tindrà davant un rival amb xifres similars: Suïssa ha anotat dos gols i n'ha rebut un. I tot i això, també va quedar segona, darrere una gran potència futbolística. En el seu cas, de França. Als vuitens de final, totes dues seleccions posaran a prova les seves defenses per tal de guanyar-se un lloc als quarts. Cap de les dues els ha trepitjat mai abans, pel que cada gol pot ser un petit gran pas cap a les seves respectives històries.

Mentre els polonesos s'encomanen al talent d'un Lewandowski que segueixen esperant, i a un Milik que ha demostrat detalls de qualitat, els suïssos segueixen sense tenir clar quin és l'atacant ideal. El seleccionador Vladimir Petkovic ja ha provat a Haris Seferovic i al jove Breel Embolo, però cap dels dos l'ha acabat de convèncer. Tampoc està donant la seva millor versió un Xherdan Shaqiri del que s'esperava més. Només Granit Xhaka, el migcampista que ha fitxat l'Arsenal, sembla prop del que deien les expectatives abans de començar el torneig.

Cap de les dues havia arribat tant lluny, i ara tant Polònia com Suïssa volen anar més enllà. L'única baixa del partit és la del jove polonès Bastosz Kapustka, que es perdrà el duel per acumulació de targetes. El guanyador s'enfrontarà al vencedor del Croàcia-Portugal als quarts de final.

stats