Gal·les passa per sobre de Rússia i serà primera (0-3)

Els gal·lesos aprofiten l'ensopegada d'Anglaterra, mentre Rússia fa les maletes després de quedar última de grup

M.m.
Aaron Ramsey, autor del primer gol de Gal·les contra Rússia

BarcelonaGal·les ha derrotat Rússia en el darrer partit de la primera fase de l'Eurocopa (0-3). Un resultat que permet als gal·lesos ser primers del grup B, mentre que envia els russos cap a casa després de sumar únicament un punt en tres partits.

El País de Gal·les sabia que es jugava la primera posició del grup i ha sortit en tromba per sentenciar el partit. L'inici, fulgurant, ha deixat desconcertat l'equip rus, que no ha tingut capacitat de resposta.

Els gal·lesos no han tardat en estrenar el marcador, per mitjà d'Aaron Ramsey, que ha aprofitat una passada en profunditat de Joe Allen per batre el porter Igor Akinfeev (11'). El gol no ha canviat la fisonomia del partit, i Gal·les, que jugava a plaer, ha pogut fer el segon en una acció de pati de col·legi: Bale condueix a la frontal, un defensa rus la passa a Neil Taylor –que queda sol–, aquest xuta, el refús del porter li torna al cos i fa el 0-2 (20').

El partit ha quedat sentenciat i Gal·les ha seguit atacant buscant el tercer gol contra una Rússia molt decebedora, que no ha ensumat la porteria rival fins al tram final de la primera part.

Després del descans les forces s'han igualat, sobretot perquè Gal·les ha fet un pas enrere, cedint el domini a Rússia i tancant la porteria. De totes maneres, els gal·lesos han pogut sortir al contraatac i han trobat el tercer gol (67') per mitjà de Gareth Bale, que ha aprofitat una bona assistència de Ramsey per quedar sol davant del porter i fer el seu tercer gol a la competició.

Gal·les ha estat una de les sorpreses agradables d'aquesta primera fase de l'Eurocopa, tot el contrari de Rússia, que no ha ofert una bona imatge a falta de dos anys perquè el país organitzi el Mundial del 2018. Una imatge futbolística que s'ha afegit als problemes de seguretat i vandalisme dels seus aficionats.