REGNE UNIT
Especials 15/05/2013

Un terç dels 'tories' es rebel·len contra Cameron per la pertinença a la UE

Més de 100 diputats del Partit Conservador voten a la Cambra dels Comuns a favor d'una esmena presentada per un grup de 80 diputats sobre la falta de legislació per fer un referèndum

Ara
1 min

BarcelonaLa rebel·lió 'tory' és més intensa del que el primer ministre britànic, David Cameron, podia esperar. Més de 100 diputats del Partit Conservador han votat a favor d’una esmena presentada per un grup de 80 diputats sobre la falta de legislació sobre el referèndum de pertinença a la Unió Europea en el programa de govern que va llegir la reina Elisabet II la setmana passada.

Significa que un terç del total de diputats (305) del Partit Conservador s'han rebel·lat contra Cameron, que aquesta setmana està de visita als Estats Units.

Tot i que els insubmisos del Partit Conservador han perdut la votació, els resultats confirmen la divisió de l'ala euroescèptica dins dels 'tories' després que a principis de setmana dos ministres de confiança donessin suport als rebels posicionant-se públicament a favor de la sortida de la UE.

Data per a un referèndum

En un intent desesperat d'aturar el motí, Cameron va presentar dimarts un esborrany de llei –de només una pàgina– en el qual fixa que el referèndum es farà abans del 31 de desembre del 2017 i que la pregunta serà: ¿Creu que el Regne Unit hauria de seguir sent membre de la Unió Europea?". Tot i això, els rebels 'tories' no van retirar una esmena que aquest dimecres han perdut però que ha sigut un clar senyal d'alerta de l'ala euroescèptica al primer ministre conservador.

stats