Regne Unit
Internacional 14/05/2013

"¿Creu que el Regne Unit hauria de continuar sent membre de la UE?"

Cameron desvela la pregunta del referèndum sobre la continuïtat a la UE que vol convocar el 2017

Efe
1 min

LondresEl referèndum sobre la Unió Europea que vol convocar el 2017 el Partit Conservador britànic preguntarà: "¿Creu que el Regne Unit hauria de continuar sent membre de la UE?", segons l'esborrany de legislació publicat aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Partit Conservador ha desvelat aquest dimarts l'esborrany d'una proposició de llei que especifica que aquesta serà la pregunta de la consulta, sempre que aquesta formació política guanyi les eleccions generals del 2015.

El primer ministre britànic, David Cameron, es va comprometre el gener passat a buscar una reforma de la UE i, després, a celebrar un referèndum sobre la permanència del país en el bloc comunitari europeu, "abans del 31 de desembre de 2017".

Amb la presentació d'aquest text, el lideratge 'tory' confia a aplacar els diputats conservadors més euroescèptics, descontents en veure que el programa presentat el passat dia 8 pel govern per al pròxim curs parlamentari no incloïa aquest compromís.

En un comunicat emès després de la publicació del text, el ministre britànic d'Exteriors, William Hague, ha recordat que Cameron "ha dit que si és primer ministre hi haurà un referèndum sobre la permanència a la UE en el proper curs parlamentari i que en l'actual Parlament estudiarem totes les opcions per subratllar que el nostre compromís amb el referèndum és absolut".

El cap del 'Foreign Office' ha precisat que aquest plebiscit es farà "abans de finals del 2017", sense concretar una data.

La publicació d'aquest esborrany es produeix en un moment de tensions internes dins de l'executiu de coalició entre 'tories' i liberaldemòcrates per les diferents posicions sobre Europa.

stats