MÚSICA
Especials 21/07/2011

El Festigàbal es farà dins l'Heliogàbal

Els concerts gratuïts a l'aire lliure que l'Heliogàbal programa des de fa cinc anys dins les Festes de Gràcia se celebraran dins del local després que la sala i la junta de la plaça Rovira i Trias no s'hagin posat d'acord

Redacció
2 min

BarcelonaEl Festigàbal, els concerts gratuïts a l'aire lliure que la sala Heliogàbal programa des de fa cinc anys dins les Festes de Gràcia, se celebrarà aquest any dins del local. El motiu és que la sala i la junta de la plaça Rovira i Trias, on es muntava l'escenari del Festigàbal, no s'han posat d'acord.

Diu el comunicat enviat per l'Heliogàbal: "El retard en la constitució del nou consell del districte, el trasllat obligat per falta d'entesa amb la junta actual de la plaça Rovira i Trias i la pràctica impossibilitat de diàleg amb la Fundació Festa Major ens han empès a renunciar al model de festival que havíem anat modelant i que havíem consolidat a la cinquena edició de l'any passat. Optem, doncs, per quedar-nos a casa. Farem un concert per nit a l'Heliogàbal durant la festa major de Gràcia. D'aquesta manera, intentarem mantenir viu l'esperit del Festigàbal per tal de poder-lo tornar a engegar l'estiu vinent". Les Festes de Gràcia se celebraran del 15 al 21 d'agost.

En el mateix comunicat l'Heliogàbal informa que a partir d'ara la sala tancarà dos dies a la setmana, diumenge i dilluns. El motiu és que, arran de la prohibició de fumar en locals públics, la sala ha notat "un malestar creixent entre els veïns del bar pel soroll del carrer", i per tal de "respectar la coexistència pacífica que l'Heliogàbal ha mantingut amb els veïns del barri durant més de quinze anys", la sala disminuirà l'activitat i incoporarà a la plantilla una persona que vetlli per mantenir el silenci al carrer els dies de més afluència de públic a la sala, especialment el cap de setmana.

Això també afectarà la programació d'activitats: "Minimitzarem els concerts i els recitals durant l'estiu, que és quan més podem molestar", diu el comunicat.

stats