FIRACAMPUSVIRTUAL

Més que mai a l’abast d’un clic

Més de 130 expositors participaran en el FiraCampusVirtual, el certamen en línia que substitueix aquest any el Saló de l'Ensenyament i que se celebrarà del 20 al 24 de maig

Gemma Castanyer
2 min
Més que mai a l’abast d’un clic

Dos mesos després que la crisi del coronavirus obligués a suspendre el Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura (dedicat a màsters i postgraus), Fira de Barcelona ha organitzat una fira virtual i interactiva en substitució perquè els estudiants que es troben en un moment de transició acadèmica puguin informar-se i consultar entre una gran oferta formativa per començar a encaminar el seu futur professional.

FiraCampusVirtual, com s’anomena el saló en línia, i al qual es podrà accedir a través de la pàgina web firacampusvirtual.com, aglutinarà més de 130 expositors, entre els quals algunes de les principals universitats catalanes, tant públiques com privades.

Destacats centres de formació professional, batxillerat i estudis d’idiomes o artístics també han confirmat la seva participació en el certamen. “Estem convençuts que, malgrat les actuals circumstàncies, aquesta nova plataforma virtual donarà el servei que tants alumnes i famílies necessiten en un moment clau de l’etapa formativa”, ha explicat la directora del Saló de l’Ensenyament i també del FiraCampusVirtual, Laura Pararols.

Un saló intuïtiu i interactiu

Els estudiants que hi entrin podran accedir a la informació que els interessi de manera pràctica i molt intuïtiva. A l’espai de la secretaria d’Universitats, del departament d’Empresa i Coneixement, hi trobaran tota la informació del sistema universitari català, així com orientació personalitzada sobre els processos d’accés i admissió, i informació sobre beques i ajuts universitaris. Per la seva banda, el Canal Universitats facilitarà tota la informació sobre l’accés a la universitat i l’oferta d’estudis disponibles, a més de notes de tall, ponderacions per accedir a estudis de grau i apps per preparar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

El certamen també comptarà amb diversos centres de FP que informaran els estudiants sobre l’ampli ventall de graus mitjans i superiors. Entre aquests estudis destaquen els relacionats amb el cinema, l’animació 3D, la imatge i el so, la tecnologia, la informàtica, la comunicació, la infermeria, el dibuix de còmic, la dansa, el turisme, el personal de vol, la mecànica o el protocol. La nova proposta telemàtica ideada per Fira de Barcelona també incorporarà una àmplia oferta de centres que imparteixen ESO i batxillerat, escoles d’idiomes, residències d’estudiants i altres serveis a l’educació de tot Catalunya.

Orientació personalitzada

La plataforma virtual, accessible des de qualsevol dispositiu, posarà èmfasi en els serveis d’orientació perquè els estudiants puguin rebre informació i consells, i resoldre dubtes guiats per experts i pels mateixos centres formatius.

En aquest sentit, del 20 al 24 de maig, de 10 h a 20 h de dimecres a dissabte i de 10 h a 17 h el diumenge, els visitants podran rebre atenció i orientació personalitzada o en grup a través de xats, videoconferències o seminaris, així com informació relacionada amb els títols, sistemes d’accés i matriculació o ajudes i beques, entre altres qüestions.

8 qüestions pràctiques

Què és?
FiraCampusVirtual és una plataforma digital que llança Fira de Barcelona davant la impossibilitat de celebrar al Saló de l’Ensenyament a causa del covid-19. Hi trobaràs tota l’oferta formativa de graus universitaris, cicles formatius de grau mitjà i superior, estudis artístics, batxillerat i estudis d’idiomes, així com de residències universitàries. Tindràs a la teva disposició el servei d’orientació individual i l’aula d’orientació en grup per fer consultes per videotrucada i xats.

Quan?
Del 20 al 24 de maig del 2020.

La meva entrada actual segueix sent vàlida?
Sí, és vàlida i se’t reemborsarà el 50% del preu d’adquisició.

Horaris?
Del dimecres 20 al dissabte 23 de maig de 10 h a 20 h. El diumenge 24 de maig, de 10 h a 17 h.

L’entrada és d’un sol dia?
L’entrada et dona accés al FiraCampusVirtual durant els 5 dies íntegres de saló i dins l’horari de celebració.

Quan rebré el 50% de l’import de l’entrada?
Rebràs un correu electrònic amb tots els detalls.

Com puc accedir al FiraCampusVirtual si tinc un codi promocional?
Cal introduir el codi en el procés de compra d’entrada. En el PDF de l’entrada adjunta hi trobaràs el localitzador que hauràs d’utilitzar en el registre de la plataforma FiraCampusVirtual.

Com puc accedir al FiraCampusVirtual si tinc una invitació en paper?
Cal introduir el codi localitzador, que trobaràs a la banda esquerra del QR, durant el registre a la plataforma FiraCampusVirtual.

stats