Bancs d'Aliments
Especials 18/07/2022

La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank recullen més de 200.000 euros per als bancs d’aliments de Catalunya

Més de 4.320 persones en situació de vulnerabilitat tenen garantida una alimentació bàsica aquest estiu gràcies a la tercera edició de la iniciativa solidària ‘Cap llar sense aliments’

Redacció
3 min
La situació de crisi també té un impacte en els bancs d’aliments. La pujada de preus d’aquest 2022 ha provocat una reducció dels donatius i excedents per abastir els magatzems.

BarcelonaLa iniciativa solidària Cap llar sense aliments, impulsada per la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, tanca la tercera edició amb un total d’1,6 milions d’euros recaptats en favor dels bancs d’aliments. Aquest import es tradueix en 1.718 tones d’aliments bàsics que els 54 bancs d’aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) distribuiran a través de gairebé 7.500 entitats socials col·laboradores de tot Espanya. Amb aquests resultats, un total de 34.700 persones tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu.

A Catalunya, més de 4.320 persones en situació de vulnerabilitat tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu gràcies a les prop de 214 tones d’aliments bàsics aconseguides per al Banc dels Aliments (a través de 648 entitats) amb els més de 200.000 euros recollits. A Barcelona, l’ajuda arriba a prop de 3.000 persones gràcies als més de 139.000 euros aconseguits, que es tradueixen en 148 tones d’aliments.

Conscient de la urgència de donar resposta a les persones que més ho necessiten, la Fundació ”la Caixa” ha aportat un milió d’euros addicionals a la iniciativa, cosa que fa un total d’1,6 milions d’euros recollits.

L’abast de la situació també es veu reflectit en la recent Enquesta de condicions de vida duta a terme per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que situa la taxa de risc de pobresa o exclusió social (AROPE) en el 27,8% el 2021, davant del 27% registrat el 2020 a Espanya, gairebé un punt per damunt.

La nova crisi també té un impacte directe en els mateixos bancs d’aliments de tot el país i en les entitats encarregades de repartir menjar als barris. La pujada de preus que hi ha hagut aquest 2022 ha provocat una reducció dels donatius i excedents per abastir els magatzems de provisions, que s’han vist obligats a reduir en més d’un 10 % la quantitat d’aliments que distribueixen.

Aquests tres últims anys d’emergència social, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank han dut a terme l’acció solidària Cap llar sense aliments, en la qual han recollit un total de 7,3 milions d’euros, que han suposat 7.770 tones d’aliments bàsics.

“Tots hem de contribuir a la construcció d’un món amb més igualtat d’oportunitats, especialment per a les persones més vulnerables. En aquest objectiu s’emmarca el nostre suport a la valuosa tasca que fan els bancs d’aliments. Volem seguir sumant esforços per garantir que totes les famílies puguin accedir a una alimentació bàsica”, destaca el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán.

“En l’actual context econòmic, és més important que mai la tasca que porta fent durant anys la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments. Per això, des de CaixaBank, ens sumem a la iniciativa i posem a disposició de totes les persones que vulguin contribuir la major xarxa bancària d’Espanya”, afirma el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar. 

Fins al 31 d’agost

Els canals electrònics de la iniciativa continuaran operatius fins al 31 d’agost. Les persones que hi vulguin col·laborar poden enviar el donatiu a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, la més extensa de tot Espanya; a través de CaixaBankNow, tant a l’app com al web, i al portal www.caixabank.es per als que no són clients de l’entitat. Una altra opció de col·laboració és a través de Bizum, enviant un donatiu a la causa 38014. 

A més a més, la pàgina web www.capllarsensealiments.org continuarà activa per tal de poder-hi col·laborar.

stats