Especials 16/07/2021

La Fundació ”la Caixa” recapta prop de 400.000 euros per als bancs d’aliments de Catalunya

Més de 8.000 persones en situació vulnerable de tot Catalunya rebran les 420 tones d’aliments bàsics aconseguides gràcies a l’acció solidària ‘Cap llar sense aliments’

2 min
Un veí de Barcelona fent una aportació d’aliments en la seu d’una ONG col·laboradora amb la campanya ‘Cap llar sense aliments’.

La segona edició de Cap llar sense aliments, que va impulsar la Fundació ”la Caixa” amb el suport de CaixaBank, tanca amb 397.145 euros recaptats a Catalunya. Amb aquest import, s’han aconseguit 420 tones d’aliments bàsics i més de 8.000 persones en situació de vulnerabilitat tindran una alimentació bàsica garantida durant tot l’estiu.

Arreu d’Espanya s’ha arribat als 2,2 M€, amb els quals s’han aconseguit 2.386 tones d’aliments bàsics, que es distribuiran entre els 54 associats a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL). L’ajut arribarà a més de 45.000 persones en situació de vulnerabilitat.

L’objectiu de la campanya Cap llar sense aliments en favor dels bancs d’aliments és ajudar les persones més afectades pels efectes col·laterals de la COVID-19, que recorren a les gairebé 8.000 entitats socials col·laboradores per sol·licitar-hi aliments. Tal com es desprèn de la recent Enquesta de condicions de vida de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), l’índex de risc de pobresa o exclusió social (AROPE) a Catalunya va augmentar 2,7 punts i va passar del 23,6% del 2019 al 26,3% el 2020, i la privació material severa va pujar del 5,7% al 6,2%.

Com a resposta a aquesta necessitat urgent, la Fundació ”la Caixa” va decidir aportar un milió d’euros addicional a la iniciativa, amb la qual cosa es va sumar un total de 2,2 M€.

Segons la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, la demanda d’ajuda va créixer prop d’un 30% després de l’inici de la pandèmia i els bancs d’aliments de les quatre províncies van atendre 60.000 persones més que l’any anterior. Ara com ara, es dona assistència a 256.000 persones a través de 636 entitats socials col·laboradores.

Un 30% de les persones que han sol·licitat ajuda el primer any de la pandèmia no l’havien necessitada mai fins ara, segons que es desprèn de l’últim estudi de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. I la situació es podria agreujar si no hi ha un repunt en la recuperació econòmica quan acabin les mesures excepcionals de protecció social, com els ERTO.

Compromeses amb l’acció, milers de persones s’han sumat al moviment #CapLlarSenseAliments, com ara el xef Ferran Adrià, l’actor Antonio Banderas i la model Vanesa Lorenzo, que han donat visibilitat a la iniciativa i han posat en valor el compromís dels bancs d’aliments.

Fins al 31 d’agost

Els canals electrònics seguiran actius fins al 31 d’agost, tot i que la campanya s’hagi acabat. Per això, es pot seguir col·laborant a través de Bizum, enviant el donatiu al número 38014. A més, CaixaBank continuarà posant a disposició de tota la societat el portal corporatiu, encara que no siguin clients de l’entitat. A través de la banca en línia CaixaBank NOW, tant a l’aplicació com a la web, es podrà seguir col·laborant, igual com al portal www.capllarsensealiments.org.

stats