Contingut patrocinat

Fundeen ofereix l'oportunitat als veïns de la Ribera d'Ebre d'invertir al parc eòlic Tivissa III de RP Global

La nova instal·lació comptarà amb 43,20 MW de potència, que equivalen a 2.606 hores d'energia renovable i una producció anual de 112.589 MWh

Redacció
2 min
Fundeen ofereix l'oportunitat als veïns de Ribera d’Ebre d'invertir al parc eòlic "Tivissa III" de RP Global

La plataforma de finançament participatiu Fundeen ofereix la possibilitat als veïns de tota la comarca de la Ribera d'Ebre (ubicació de la planta), del Baix Ebre i del Baix Camp i els municipis dels Guiamets, Capçanes i la Torre de Fontaubella (comarca de Priorat), per les seves condicions de limítrofes, la possibilitat d'adquirir participacions en un nou projecte d'energia renovable i obtenir així un rendiment econòmic resultant de l'aposta per la sostenibilitat. Concretament es tracta de Tivissa III, un nou projecte de la promotora RP Global, SPV Desarrollos Eólicos Tivissa III, S.L.U., que consisteix en la creació d'un parc eòlic de 43,20 MW.

Els veïns de la zona tindran l'oportunitat d'adquirir de manera prioritària participacions en aquests projectes, tal com estableix l'art. 9 bis del decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. Així, els inversors d'aquesta comarca conformada per 59 municipis en la qual habiten prop de 239.069 persones que superen la majoria d'edat també podran participar prioritàriament en aquest projecte, que suposa una inversió total de 48.000.049 €. 

Mapa parc eòlic Tivissa III.

Un estudi previ per analitzar la capacitat d'inversió local

Fundeen ha estat l'encarregada de realitzar un estudi per analitzar la capacitat d'inversió local amb l'objectiu d'ajudar al dimensionament de l'oferta de finançament local que RP Global pretén oferir als habitants dels municipis, donant compliment al que s'estableix en el decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya.

Els interessats a invertir en aquests projectes poden fer-ho a través de la mateixa plataforma de Fundeen. L'entitat compta amb l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis d'Inversió Responsable de l'ONU. Un dels pilars de la seva missió és afavorir la transició energètica en obtenir energia de fonts renovables, alhora que suposa un impuls socioeconòmic de la regió fomentant la formació i l'ocupació local.

Una aposta per reduir l'impacte ambiental del municipi

El projecte, que compta amb una potència de 43,20 MW, amb declaració d'impacte ambiental amb caràcter favorable, equival a 2.606 hores d’energia renovable i una producció anual de 112.589 MWh, cosa que evita l'emissió anual de 31.513 de tones de CO₂. Els veïns interessats podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 6.720.007 € mitjançant un préstec de tipus subordinat amb durada màxima de 15 anys, on les aportacions van des d'un mínim de 500 € a un màxim de 672.001 € per inversor, a un tipus d'interès variable que s'estima a l'Euríbor 6M +3,00%-4,00%. Aquesta oferta estarà oberta fins a obtenir l'autorització administrativa prèvia o aconseguir el 20% del finançament local.

Amb l'objectiu que totes les persones i institucions locals puguin conèixer les dades del projecte de primera mà, s'ha organitzat una presentació oberta a tot el públic que tindrà lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Mestre Cabré de Tivissa el dia 8 de març a les 19.30 h.

Per formar part d'aquest projecte o obtenir-ne més informació es pot accedir fàcilment a la web de Fundeen –fundeen.com–, es pot descarregar l'aplicació o es pot sol·licitar a través del correu hola@fundeen.com o telefonant al número 911 23 88 77.

stats