Garden Pizza: la cadena catalana que està revolucionant l'art de la pizza

Amb sis locals a Catalunya, busca brindar l'oportunitat de menjar pizzes artesanals d'alta qualitat sense haver de desplaçar-se a Barcelona. Té només 7 anys, però ja és la 34a millor cadena de pizzeries del món

Garden Pizza ha construït un nou model de restauració.
Redacció
14/05/2025
3 min

El 2018 a Sant Cugat del Vallès hi va obrir una nova pizzeria. L'objectiu dels impulsors era clar: portar les pizzes artesanals de primer nivell fora de Barcelona. Ubicada en un local ple de vegetació i amb grans zones exteriors, va ser un èxit immediat. Ara, set anys després, ja ocupa la 34a posició a la prestigiosa guia 50 Top World Pizza Chains, que selecciona les millors cadenes de pizza artesanal del món. Durant aquest temps, el negoci s'ha expandit: hi ha Garden Pizza a Granollers, a Igualada, a Terrassa i a Argentona, i des de fa molt poc a l'Hospitalet de Llobregat. "El local és diferent, informal i molt ben arreglat; les pizzes, boníssimes!", diu una de les més de 2.200 ressenyes que acumula la cadena a Google. "L'entorn és preciós i la terrassa molt agradable", afegeix una altra. Però quin és el secret que ha fet créixer tan de pressa Garden Pizza? La resposta és paradoxal: fer les coses a poc a poc. 

"Les masses de les nostres pizzes són 100% artesanals i fan una fermentació lenta i natural de fins a 72 hores", explica la cadena. Les farines, asseguren, no duen químics ni conservants. "Les hem escollit per l'alta digestibilitat i el sabor únic que aporten", continuen. Pel que fa als ingredients, han tingut la paciència de buscar els millors proveïdors d'Itàlia però també de Catalunya. "Connectem amb productors locals i practiquem una manera de créixer responsable i conscient", afegeixen.

Les pizzeries del futur

Amb aquesta filosofia reposada i marcadament sostenible, Garden Pizza ha construït un nou model de restauració que combina tres binomis: artesania i innovació, qualitat i accessibilitat, i tradició i futur. "Estem redefinint el significat de què és una bona pizza i de com un restaurant pot generar un impacte positiu al territori que l'envolta –diu la cadena–. Així és com creiem que serà el restaurant de demà". 

Garden Pizza ja ocupa la 34a posició a la prestigiosa guia 50 Top World Pizza Chains, que selecciona les millors cadenes de pizza artesanal del món.

En els establiments del futur hi ha un terme que hi tindrà un paper clau: la sostenibilitat. Garden Pizza ja la practica a tots els nivells. De fet, en aquest sentit l'any passat va ser l'única cadena que va rebre el premi Green Oven 2024, per la seva "aposta pionera per la sostenibilitat real". En alguns dels seus locals hi tenen horts hidropònics propis, on cultiven les herbes fresques. També col·laboren amb empreses biotecnològiques que produeixen adobs naturals a partir d’algues marines, sense químics. De cara a fomentar l'economia circular, han incorporat l'ús de farina de bagàs –un subproducte de la cervesa– per elaborar les masses. 

Alhora, han elaborat la carta pensant en tothom. És la cadena artesanal amb més oferta vegana de Catalunya, amb receptes equilibrades i cuidades al detall; ofereix opcions de masses alternatives, com les elaborades amb cereals sense gluten, per permetre una experiència inclusiva; té una selecció de marques locals, tant d’alimentació com de beguda, per reforçar l’aposta pel territori... 

Una experiència diferent

En els darrers anys la pizza ha deixat de ser només un plat per convertir-se en una experiència gastronòmica cada cop més completa. Per això els locals de Garden Pizza són acollidors i naturals. "Estan inspirats en jardins plens de plantes, llum natural i elements de fusta", diu la cadena. Disposen d'un equip de jardiners que s'encarreguen de seleccionar, cuidar i mantenir tots els espais enjardinats.

La pizza ha deixat de ser només un plat per convertir-se en una experiència gastronòmica cada cop més completa.

Els seus establiments també tenen espais dog-friendly i ambients pensats per compartir. "Volem fomentar una comunitat al voltant del bon menjar", continuen. De tant en tant a Garden Pizza s'hi celebren esdeveniments especials amb productors locals, amb l'objectiu de connectar els clients amb l'origen dels ingredients. En un sector sovint dominat per les grans cadenes o pels purismes, Garden Pizza demostra que hi ha una tercera via: una pizzeria moderna que conserva l'autenticitat mentre transforma la manera com es menja i es gaudeix d'una pizza.

--

stats