Especials 11/09/2012

De Gispert anuncia que Mas rebrà l'ANC en els propers dos dies

La presidenta del Parlament diu a l'ANC: "el missatge ha estat inequívocament sobiranista. Tingueu per segur que us hem escoltat"

M. Colomer
1 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, se saluden al Parlament / GUILLEM SÀNCHEZ / ACN

Barcelona"El missatge ha estat inequívocament sobiranista. Tingueu per segur que us hem escoltat". Així ha rebut la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, acompanyada per una nodrida delegació d'activistes de l'Assemblea i de l'Associació de Municipis per la Independència en acabar la manifestació. De Gispert i representants de tots els grups parlamentaris han rebut els impulsors de la que ha sigut la manifestació més important de la història de Catalunya i que ha tingut un clar caràcter independentista, sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

Per això, de Gispert ja ha confirmat als representants de l'ANC i l'AMI que el president de la Generalitat, Artur Mas, li ha comunicat que els rebrà en "un o dos dies" per escoltar la demanda perquè, segons Forcadell, "iniciï el tràmit de secessió d'Espanya, un estat que no ens respecta tal com som". Un clam independentista que s'ha expressat de forma cívica i democràtica pels carrers de Barcelona. Aquesta és la petició que ha fet l'ANC, que ha instat el Parlament a iniciar sense demora "el camí ferm i decidit" cap a la consecució d'un estat propi. Si ho fa, ja ha garantit el suport "incondicional" de l'Assemblea a les institucions nacionals del país.

stats