Música
Especials 01/08/2011

Jamiroquai fa ballar 5.000 espectadors al Poble Espanyol

La banda de funk britànica que lidera Jay Kay va presentar els temes del seu nou treball, 'Rock Dust Light Star,' i els seus grans èxits

Acn
2 min

BarcelonaUnes 5.000 persones segons l'organització van omplir la plaça major del Poble Espanyol, en un concert que va començar amb les primeres notes de "Rock Dust Light Star", tema de l'últim disc de Jamiroquai. El concert, de prop de dues hores de durada, va ser, sobretot, una celebració de la trajectòria de la banda. El públic va esclatar en crits i aplaudiments quan van sonar temes com "Little L", "Canned Heat", "Cosmic Girl" o una llarguíssima versió de "Love Foolosophy", que va començar amb una part acústica.

Celebrada també va ser, ja a la recta final del recital, "Deeper Underground", tema central de la banda sonora original de la pel·lícula Godzilla. El concert es va tancar amb un altre tema del nou àlbum, el single "White Knuckle Ride".

Un mig convalescent Jay Kay va demostrar el seu nivell i, al final de l'actuació, va agrair junt amb els altres membres del grup l'entrega i l'entusiasme del públic reunit al recinte barceloní. Jay Kay tenia el mèrit afegit d'haver actuat amb una hèrnia a l'engonal, fet que ja l'havia obligat prèviament a cancel·lar alguns dels concerts de la seva gira europea.

Jamiroquai, amb un estil que els experts han definit de barreja de funk, acid jazz i disco, i que ha marcat i revolucionat la música de ball en les darreres dues dècades, no actuava a Catalunya des de l'any 2005, en un concert al Fire Festival Roses (Alt Empordà). El concert de diumenge es va emmarcar en un tour que únicament farà parada a l'Estat espanyol a Màlaga (3 d'agost) i a Eivissa (7 d'agost), fet que ha generat molta expectació per part dels fans de la banda que s'han aplegat a la capital catalana.

Un "poble" d'allò més variat

La programació de concerts d'aquest juliol al Poble Espanyol ha destacat per portar destacades figures de l'escena musical internacional que a la vegada gaudeixen de l'aixopluc de milers d'admiradors i admiradores entregats. El recinte ha demostrat que en la varietat hi ha el gust, aspecte que s'ha vist amb el fet que Moby no té res a veure amb la mítica banda de rock dur ZZ Top, amb els seus barbuts al capdavant, o la petita del clan Jackson, Janet Jackson, que va actuar a Barcelona el passat 12 de juliol.

stats