Especials 17/03/2011

100.000 soldats busquen els desapareguts del terratrèmol

Arriba la primera ajuda internacional per trobar supervivents al Japó. Ja hi ha almenys 1.700 morts o desapareguts, segons els mitjans locals. Busquen 9.500 habitants d'un poble. Més de 300.000 japonesos han estat evacuats. Un nou càlcul eleva a 9 la magnitud del terratrèmol

Agències
1 min
Equips de rescat auxilien els afectats pel tsunami

TòquioA mesura que passen les hores disminueixen les possibilitats de trobar persones amb vida entre els centenars de desapareguts pel terratrèmol i el tsunami del Japó. Els equips de rescat redoblen els esforços per trobar gent entre l'aigua i les runes. El govern ha duplicat el nombre d'efectius miitars dedicats a la recerca de supervivents. Ja en són 100.000. En les últimes hores han començat a arribar els primers equips de suport de tot el món. Els Estats Units han enviat experts en situacions límit. Avui és previst que arribin vaixells i soldats. En total sumen unes 150 experts i 12 gossos entrenats per detectar víctimes amb vida.

Ja hi ha almenys 1.700 morts o desapareguts i més de 300.000 evacuats, segons els mitjans locals. A més, 9.500 persones d'un poble sencer estan encara sense localitzar. És la població de Minami Sanriku, a la província de Miyagi. No se sap res de la meitat dels habitants del poble.

L'últim còmput oficial de víctimes pel terratrèmol de divendres de 8,9 i el tsunami posterior, parla de 763 morts i 639 desapareguts. Les tropes militars han trobat 400 cadàvers més a la zona de Rikuzentakata, segons informa la cadena britànica BBC.

Les rèpliques del terratrèmol –el més greu registrat mai al Japó– i el risc derivat dels alts nivells de radiació nuclear eleven ja a 300.000 les persones evacuades en cinc departaments del país, inclosos els d'Iwate i Fukushima.

Un nou càlcul ha elevat a 9 la magnitud del sisme. Inicialment s'havia calculat una magnitud de 8,8 punts, que després van passar a ser 8,9.

stats