Prepara’t per a la convocatòria de la vacuna contra el covid-19

Salut fa una crida a la ciutadania a actualitzar les seves dades de contacte a través del portal La Meva Salut

2 min
La Meva Salut

A les portes de la campanya de vacunació massiva del covid-19 a Catalunya, el departament de Salut demana a la ciutadania que es prepari per rebre correctament la convocatòria de la vacuna i no perdre’s cap informació mèdica bàsica actualitzant les dades de contacte al portal La Meva Salut. Els ciutadans i ciutadanes que encara no hi estiguin donats d’alta, poden fer-ho ara des d’aquest formulari.

La Meva Salut és un espai personal de salut digital que permet relacionar-se de manera no presencial amb el Sistema de Salut de Catalunya estalviant temps i desplaçaments. Les persones usuàries poden accedir a la seva informació de salut, fer consultes professionals i fer tràmits de manera senzilla, segura i confidencial.

Quins serveis i informacions ofereix?
  • Dades personals Consulta de dades personals i modificació de dades de contacte per rebre notificacions de salut.
  • Informes i resultats Consulta i descàrrega d’informes clínics, diagnòstics i resultats de proves de laboratori i exploracions diverses.
  • Pla de Medicació Consulta i descàrrega de la medicació vigent per anar directament a la farmàcia.
  • Vacunes Consulta de vacunes i immunitzacions administrades, on es pot descarregar l’estat vacunal, amb les vacunes que consten a la història clínica de la persona, i el justificant vacunal, que mostra la informació detallada de les vacunes seleccionades.
  • eConsulta Consulta telemàtica amb els professionals d’atenció primària i d’algunes especialitats mèdiques per resoldre aquelles consultes que no requereixin atenció presencial o urgent, fer tràmits i enviar documents.
  • Agenda personal Planificació amb el dia i hora de les proves i visites programades en l'atenció primària de salut i en els hospitals.
  • Cita prèvia Accés als serveis per demanar visita amb cita prèvia i a les dades de l’equip d’atenció primària assignat.

Entre els serveis sanitaris disponibles a La Meva Salut, es pot trobar, a més, informació sobre les llistes d'espera per a les intervencions quirúrgiques, consultar i descarregar el document de voluntats anticipades previ registre i expressar la voluntat de fer-se donant d’òrgans i teixits i imprimir el carnet de donant personalitzat.

Com puc accedir a La Meva Salut?

Hi ha dues vies per entrar a l’espai personal a La Meva Salut: des de la web Lamevasalut.gencat.cat, amb contrasenya o certificat digital, i descarregant-se l’aplicació, disponible per a iOS i Android. Des d’aquesta segona opció només és possible amb usuari i contrasenya.

L’alta per accedir amb contrasenya es pot sol·licitar de manera electrònica des del formulari web o bé presencial als centres d’atenció primària (CAP). Per registrar-se és necessari disposar de les dades de la targeta sanitària individual i del DNI o document identificatiu equivalent. També cal facilitar un telèfon mòbil i una adreça electrònica on rebre les notificacions relatives al procés d’alta i a la renovació de contrasenya.

A través del web de La Meva Salut, les persones usuàries poden modificar el seu número de telèfon mòbil i l’adreça electrònica on volen rebre les notificacions dels serveis sanitaris amb informació mèdica necessària, com ara sobre la convocatòria de la vacuna contra el covid-19. En aquest vídeo tutorial s’explica com fer-ho pas a pas:

La Meva Salut per als menors i les persones sota tutela

Pares, mares i tutors legals poden accedir a La Meva Salut dels seus fills menors o tutelats. Per fer-ho, cal que la persona sol·licitant disposi d’accés al seu propi espai al portal.

La Meva Salut
La Meva Salut

L’accés a La Meva Salut dels fills es manté fins que tenen 18 anys, i entre els 16 i els 18 anys els menors han d’autoritzar l’accés, ja que la majoria d’edat sanitària comença als 16 anys.

La petició d’accés a fills i tutelats és individual i l’ha de fer personalment el pare, mare o responsable legal des del formulari web específic i, en cas necessari, de manera presencial al CAP.

stats