CAP A LA PAU
Especials 25/11/2011

El lehendakari plantejarà a Rajoy canvis en la política penitenciària després del cessament d'ETA

Patxi López es reunirà amb el nou president espanyol, amb qui també tractarà sobre la legalització de partits davant el nou escenari obert a Euskadi

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El lehendakari basc, Patxi López, plantejarà al president electe del govern espanyol, Mariano Rajoy, eventuals canvis en la política penitenciària després del cessament definitiu de l'activitat armada d'ETA. Tal com ha avançat aquest divendres el Diario Basco, Rajoy i López ja han tingut un primer contacte telefònic aquest dijous i s'han emplaçat a una primera reunió de coordinació tan bon punt Rajoy sigui investit. Segons López, en aquesta reunió posarà damunt la taula el decàleg de López per reconstruir la concòrdia social que inclou un acostament progressiu dels presos bascos.

López ha a subratllat la necessitat que la societat basca s'impliqui en aquest camí i que cal treballar per resoldre les conseqüències de la violència amb el desarmament i la desaparició definitiva d'ETA, amb una política penitenciària "diferent", que ajudi a avançar en la direcció correcta i amb la legalització de totes les forces polítiques que compleixin amb els requisits democràtics.

En resposta a una pregunta parlamentària d'EB, López ha assegurat que les conclusions a la roda de reunions amb els partits bascos mantinguda després del cessament d'ETA les farà públiques després de la trobada amb Rajoy. És més, ha afirmat que després de la reunió anirà “més enllà” i anunciarà mesures concretes per consolidar les bases per “curar” les ferides del conflicte. Per López, cal la màxima sintonia amb el govern espanyol, perquè bona part de les mesures les haurà de prendre l'executiu estatal.

stats