Natació sincronitzada
Especials 26/07/2013

Sisena medalla d'Ona Carbonell al Mundial de Barcelona, ara en rutina lliure per equips

Amb cinc integrants catalanes a l'equip de rutina lliure, més la mallorquina Marga Crespí, només han sigut superades per Rússia. El podi l'ha completat Ucraïna

Martí Molina
2 min

BarcelonaS'han complert els pronòstics i l'equip espanyol de natació sincronitzada s'ha penjat la medalla de plata en la modalitat de rutina lliure, el segon metall platejat que aconsegueixen les 'sirenes' en aquest Mundial de Barcelona. Rússia, com sempre inabastable, ha acabat primera, mentre que Ucraïna ha completat el podi.

L'equip espanyol, integrat per cinc nedadores catalanes (Clara Basiana, Ona Carbonell, Paula Klamburg, Sara Levy i Meritxell Mas) a més de la mallorquina Marga Crespí, s'ha llançat a l'aigua per ballar al ritme de 'Samsara', una música exòtica que representa el cicle de la vida. Una peça més que escaient per a l'equip, segons van dir les mateixes protagonistes, tenint en compte els molts canvis que hi ha hagut amb la destitució d'Anna Tarrés i el comiat de la capitana Andrea Fuentes.

Amb un Palau Sant Jordi que ha ofert la millor imatge des que van començar les proves –8.122 espectadors, segons dades oficials de l'organització–, les noies han estat lleugerament millor que a la ronda preliminar, més segures d'elles mateixes, més ben compenetrades a l'aigua, havent polit alguns dels detalls que se'ls van escapar dimarts. En total, han sumat 94,230 punts (46,970 en mèrit tècnic i 47,260 en impressió artística). Una nota una dècima superior a la que van obtenir dimarts.

Les 'sirenes', entrenades per Esther Jaumà, s'han beneficiat de l'absència de la Xina, que ha decidit no participar en cap de les proves per equips en aquest Mundial de Barcelona, i han pogut pujar amb més comoditat al segon graó del podi.

Per la seva banda, la que continua intractable és la selecció russa, que ha sumat un nou or, el sisè consecutiu en 'sincro'. Les grans dominadores de l'especialitat fins i tot han millorat, tot i que molt lleugerament, la nota de la ronda prèvia. A la final han sumat 97,400 punts. El podi l'ha completat Ucraïna, amb 93,640 punts.

Amb aquest, l'equip estatal ja suma sis metalls al Mundial de Natació de Barcelona, tots ells en sincronitzada i amb un clar regust català. Ona Carbonell, la capitana del grup, és la que les ha guanyades totes (dos bronzes en solo i dos en duo, a més de dues plates en equips). Aquest dissabte es disputa l'última jornada de natació sincronitzada del campionat.

stats