Especials 10/10/2012

L'esquerra valenciana alça el cap

El Nou d'Octubre constata la feblesa del PP i l'oposició veu l'oportunitat de ser una alternativa real

Salvador Almenar
1 min
FUSTER ENCARA PRESENT  Amb motiu dels 20 anys de la mort de l'intel·lectual Joan Fuster molts manifestants ahir a la tarda a València duien màscares seves.

ValènciaPer primer cop en molts anys, la Diada Nacional del País Valencià va evidenciar la feblesa que des de fa mesos arrossega el govern de la Generalitat Valenciana, en mans del PP fa 17 anys. El Nou d'Octubre d'enguany ja no va ser la desfilada triomfal que històricament era per als conservadors, sinó que el descontentament social amb el govern d'Alberto Fabra i la puixança de Compromís i Esquerra Unida fan albirar una lluita cruenta el 2015 entre el PP i les esquerres per governar.

Una enquesta d'aquest dimarts a 'El País' donava tota la versemblança a un canvi polític en les pròximes eleccions en atorgar 13 i 8 escons menys al PP i el PSPV, respectivament. Uns escons a les Corts que es repartien Compromís, EUPV i UPyD, que en guanyarien 7, 8 i 6, respectivament, amb la qual cosa es faria possible un tripartit valencià liderat pels socialistes. Però no només els sondejos abonen aquesta hipòtesi.

Hi ha gestos que demostren el desgast dels populars. El primer, el discurs institucional gens reivindicatiu i buit de Fabra, poc ambiciós per no ser deixat en evidència per Madrid. En segon lloc, les declaracions d'aquest dimarts del PP en què donaven a entendre que les seves enquestes també reflecteixen un càstig i, finalment, la tensió al partit pels casos de corrupció.

Podeu llegir la crònica a l'ARA Premium.

stats