Mèxic
Especials 02/07/2012

L'històric PRI recupera el poder a Mèxic 12 anys després

A l'espera dels resultats definitius, Enrique Peña Nieto hauria guanyat els comicis presidencials després d'aconseguir entre el 37,93% i el 38,55% dels vots

Ara
1 min
El candidat presidencial del Partit Revolucionari Institucional (PRI), Enrique Peña Nieto

BarcelonaEl candidat del Partit Revolucionari Institucional (PRI), Enrique Peña Nieto, ha guanyat les eleccions presidencials de Mèxic, segons una mostra de les actes de votació elaborada per l'Institut Federal Electoral (IFE), l'òrgan que controla els comicis.

Segons la mostra, de més de 7.500 actes, Peña Nieto hauria obtingut entre el 37,93% i el 38,55% dels vots, segons ha anunciat el president del IFE, Leonardo Valdés, a la cadena nacional.

El candidat de l'esquerra mexicana, Andrés Manuel López Obrador, hauria quedat en segon lloc amb un rang d'entre el 30,9% i el 31,86%.

La victoria de Peña Nieto suposa desbancar la dreta mexicana de Los Pinos (la residència oficial) després de dotze anys al poder.

El líder de l'esquerra mexicana demana esperar els resultats finals

El líder de l'esquerra mexicana, Andrés Manuel López Obrador, ha dit que les dades de les eleccions presidencials que s'han donat a conèixer fins ara no coincideixen amb les seves i diu que esperarà fins a conèixer els resultats oficials.

"L'última paraula encara no està dita", ha dit López Obrador, líder del Partit de la Revolució Democràtica (PRD). "És fonamental tenir el recompte de totes les dades (...) Ens esperarem a tenir-les totes", ha afegit.

El candidat de l'esquerra mexicana ha transmès el seu missatge segons després que es coneguessin les dades de l'Institut Federal Electoral (IFE), segons les quals López Obrador hauria perdut els comicis celebrats aquest diumenge.

stats