LÍBIA
Especials 22/10/2011

No es farà una autòpsia al cos de Gaddafi

"Ningú obrirà el cadàver", assegura un portaveu del govern interí. Un forense determina, però, a partir d'un reconeixement extern, que el dictador va morir per un tret de bala al cap

Agències
1 min

Misurata / ArgelNo es farà una autòpsia al cos de Muammar al-Gaddafi. "Ni avui, ni cap altre dia. Ningú obrirà el cadàver", ha expressat amb rotunditat aquest dissabte a AFP Fathi Bachagha, portaveu de la cúpula militar del Consell Nacional de Transició (CNT) libi.

El seu cadàver continua exposat en una cambra frigorífica a Misurata, on milers de persones fan cua per contemplar-lo. El CNT assegura que se l'enterrarà en una cerimònia secreta "d'aquí a uns dies".

La causa de la mort: un tret de bala a la templa

El forense que ha examinat el cadàver de Muammar al-Gaddafi aquest divendres ha assegurat a la cadena de televisió Al-Arabiya que l'exlíder libi va morir per un tret de bala al cap.

El metge Ibrahim Tika ha afirmat que Gaddafi estava viu en el moment que el van capturar. "Després va rebre una bala a la templa que li fa sortir pel front i una altre a l'estómac que li va provocar ferides greus", va explicar.

Aquesta informació contradiria la oficial del CNT libi, que divendres va afirmar que va ser arrestat viu i va morir quan era traslladat a la ciutat de Misurata, després d'un tiroteig entre rebels i gaddafistes.

stats