Especials 17/06/2022

La manera més autèntica d’endinsar-se al Barri Gòtic de Barcelona

El Wittmore Hotel i l’Hotel Neri, tots dos d’Anima Hotels, s’integren a l’arquitectura barcelonina per esdevenir una finestra excepcional a la ciutat

4 min
Interior de l'Hotel Neri

Edificis singulars amb una decoració i uns detalls que conviden a somiar. Així són, a grans trets, els dos hotels que Anima Hotels té al Barri Gòtic de Barcelona. Allà està ubicat, d’una banda, el Wittmore Hotel, un allotjament amb 22 habitacions i que des d’aquest mes de juny ha obert al públic general Sobreático Contraban, la terrassa més inspiradora de la ciutat. De l’altra, els visitants també podran gaudir del Neri, un hotel de luxe que no només es manté fidel als estils arquitectònics de l’edifici on es troba, sinó que esdevé la comunió perfecta entre passat, present i futur d’una ciutat típicament mediterrània com la nostra.

El pati de Contraban, restaurant del Wittmore Hotel

Barcelona té una oferta hotelera inabastable. Bé s’ho val pel fet de trobar-se entre les destinacions de capçalera dels turistes d’arreu del món. Una popularitat que provoca que els seus hotels hagin de forjar-se una personalitat pròpia que els faci desmarcar-se de la competència per tal d’atraure l’interès, no només del turista que visita casa nostra per plaer, sinó també del que ho fa per feina i igualment vol gaudir d’un allotjament que el faci sentir com a casa. Així són els hotels d’Anima Hotels, un grup pertanyent a una família barcelonina que ha fet de dos edificis ubicats al Barri Gòtic dos dels hotels amb més personalitat de la ciutat.

El més atrevit

Per començar, trobem el Wittmore Hotel, el qual exemplifica a la perfecció l’ànima de l’avantguarda artística catalana. Aquest hotel, d’elegància subtil i ment oberta, compta amb la personalitat d’un speakeasy i, alhora, conserva l’esperit de llibertat propi de les zones d’extramurs que tant atreien la classe burgesa. Un conjunt que també compta amb el restaurant Contraban, sota els comandaments del xef Alain Guiard, i un terrat proveït d’una piscina i un paisatgisme propi de les riberes dels rius que ofereix unes vistes privilegiades de la ciutat.

La pizza de brioix amb ricota i speck que es pot degustar al Wittmore.

Adreçat a aquells que busquen alhora diversió, inspiració i networking i que no entenen de fronteres entre el plaer i la feina, el Wittmore Hotel simbolitza el luxe basat en allò efímer i intangible, vinculat a la serendipitat. Un espai tanmateix de llibertat i inclusió, adults only, que s’amaga entre els carrers del Barri Gòtic, just al final d’un petit carreró sense sortida. Allà, precedit d’una porta negra, es troba aquest petit oasi, els paviments del qual encara conserven detalls dels antics safareigs que s’hi ubicaven al segle XIX. Un enclavament amb espais càlids i acollidors que fugen dels grans halls i salons i que, en canvi, donen un protagonisme total als sofàs de vellut, les llibreries infinites, les fustes nobles i els llums tènues que il·luminen cada espai. Un espai coronat per un pati central que en una de les parets té el jardí vertical més alt de Barcelona, amb més de 3.000 plantes. 

La veu del Gòtic

En un altre dels punts neuràlgics del Barri Gòtic, com és la plaça Sant Felip Neri, trobem un altre dels hotels d’Anima, l’Hotel Neri, el qual s’aixeca sobre dos edificis medievals que la família propietària del grup va decidir restaurar a finals del segle passat per donar forma al que l’any 2003 renaixeria com el primer hotel boutique del barri. El resultat és un hotel que no només fa que la història del Mediterrani i la modernitat barcelonina es donin la mà, sinó que també connecta l’artesania i el disseny contemporani a través del seu interiorisme.

Un dels plats vegetarians que es poden degustar a l’Hotel Neri

El Neri, l’únic hotel de la Ciutat Comtal integrat a la cadena Relais & Châteaux, compta amb un total de 22 habitacions i esdevé sense cap mena de dubte la veu del Gòtic, un testimoni indiscutible de la història del barri, de la ciutat, de la seva gent, del comerç i els oficis, i de la diversitat cultural d’aquelles persones provinents d’altres indrets que van triar aquells carrers per prosseguir amb la seva vida. Un conjunt d’elements que han creat una identitat local i col·lectiva que l’hotel busca encomanar als seus hostes, una connexió que també es val dels materials nobles, les combinacions cromàtiques i la conjunció entre allò clàssic i allò avantguardista present en superfícies, mobiliari, tèxtils, il·luminació i altres objectes. Una personalitat que també s’estén al terrat de l’hotel, que amaga un petit jardí anomenat Roba Estesa, amb una íntima piscina i on els hostes poden prendre un còctel o una copa de vi mentre observen un dels skyline més impressionants de la ciutat. Tot un plaer.

El Sobreático Contraban, la terrassa que corona l’edifici on s’ubica el Wittmore Hotel
La novetat

A partir d’aquest mes de juny, el Sobreático Contraban, la terrassa que corona l’edifici on s’ubica el Wittmore Hotel, obre les seves portes a tothom qui vulgui gaudir d’aquest racó de pau amb vistes a alguns dels edificis més emblemàtics de la Ciutat Comtal, així com a la muntanya de Montjuïc i el mar. L’espai, fins ara reservat per als hostes, farà passar una bona estona a tothom qui vulgui descobrir a vista d’ocell l’entramat de carrers i teulades que discorren per la ciutat i que exemplifiquen a la perfecció el seu caràcter multicultural. Així, el terrat de l’hotel del Gòtic obrirà al públic general entre les 16 h i les 22 h i posarà al seu abast una acurada selecció de platets elaborats pel xef Alain Guiard, com la pizza de brioix amb ricota i speck, el carpaccio de tomàquet cru confitat amb vinagreta de cabernet, els fingers de pollastre a la llimona amb salsa de xili dolç, les croquetes de pernil ibèric o l’humus de comí, cúrcuma i tahini amb crudités de verdures ecològiques, entre altres, ideals per degustar en un ambient desenfadat com el de la terrassa. Un lloc que els dijous al vespre acollirà la música en viu de diversos DJ.

stats