Tour
Especials 17/07/2011

Pòquer de Cavendish al Tour

El britànic ha tornat a demostrar la seva condició de millor 'esprinter' del món en actiu i ha sumat la quarta victòria d'aquest any en una etapa sense canvis a la general

Redacció
1 min
Cavendish (e) guanya a l'esprint la seva 4a etapa del Tour 2011

Montpeller (França)El ciclista britànic Mark Cavendish ha tornat a demostrar la seva condició de millor 'esprinter' del món amb la quarta victòria en aquesta edició del Tour, disputada entre Lomoux i Montpellier, de 193 quilòmetres, on no hi han hagut canvis a la general. Així, el francès Thomas Voeckler manté una jornada més el mallot groc.

Cavendish, sense opcions a les etapes de muntanya, ha tornat amb força en una de les últimes etapes de la ronda apte pels especialistes en els últims metres. Així, el britànic ha sumat la seva 19a victòria parcial al Tour, i s'ha situat en el sisè lloc al rànquing de victòries d'etapa, que encapçala el llegendari Eddy Merck, amb 34.

Després del pas pels Pirineus, aquest diumenge es preveia una etapa tranquil·la, i així ha estat. El pilot ha anat ràpid, amb una mitjana de 44'5 quilòmetres per hora. No hi han hagut diferències entre els favorits, i així Voeckler es manté al capdavant de la ronda francesa quan només falta una setmana pel final, encara que el corredor manté que té "zero possibilitats de guanyar el Tour", quan encara falta passar pels Alps.

Aquest dilluns hi haurà jornada de descans, i el dimarts els ciclistes completaran la setzena etapa, entre Saint Paul Trois Chateaux i Gap, de 162,5 quilòmetres, amb un port de segona categoria (Col de Manse) a 11 quilòmetres de la meta.

stats