Contingut patrocinat

Més de 20.000 usuaris i un milió de trajectes: l'AMBici ja pedala amb èxit cap a una metròpolis més neta

El nou servei de bicicleta metropolitana compartida que l'AMB va estrenar a principis d'any ja relliga 13 municipis de l'entorn de Barcelona. Ben aviat s'estrenarà a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs

5 min
Una dona utilitza el servei de l'AMBici

A primera hora del matí d'un dia feiner, l'estació de Cornellà bull d'activitat. Hi ha corredisses per entrar als vagons de Rodalies, enfilar-se al Tram o agafar la línia 5 del metro, cap a Barcelona. Uns metres més enllà, també hi ha un grup de persones que esperen el seu autobús. Cornellà Centre és un dels intercanviadors multimodals de transport públic més important del Baix Llobregat i del territori metropolità. Enguany, a més, els serveis de transport públic que coincideixen en aquest node de connexions tenen un nou veí: l'AMBici.

És el nou servei de bicicleta metropolitana compartida, creat i liderat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i gestionat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Va començar a pedalar el 30 de gener i, des d'aleshores, ha agafat molta embranzida: en tan sols nou mesos de vida, ja s'ha desplegat en 13 municipis metropolitans, acumula més de 20.000 usuaris i ha superat el milió de trajectes. 

"Quan vam començar a dissenyar el desplegament de l'AMBici, intuïem que era un servei molt esperat per la ciutadania i ara hem vist que teníem raó", admet Joan Maria Bigas. De mitjana, les bicicletes registren al voltant de 8.000 usos en dies feiners i entre 5.000 i 6.000 els caps de setmana, unes xifres que no han parat de créixer des de la posada en marxa del sistema: només al mes de setembre es van fer 236.277 trajectes i cada bicicleta s'utilitza gairebé 5 cops al dia. "Hem superat les xifres de creixement abans del que havíem previst i, fins i tot, els ajuntaments dels municipis on s'ha implantat ja ens demanen reforçar les estacions i ampliar el servei", explica Bigas. 

Servei ja en funcionament

En funcionament els propers mesos

9

8

2

10

7

11

14

1

4

6

15

12

3

13

5

1

Castelldefels

6

11

Cornellà de Llobregat

Esplugues de Llobregat

7

12

2

Gavà

Sant Joan Despí

L’Hospitalet de Llobregat

8

13

3

Viladecans

Sant Feliu de Llobregat

Sant Adrià de Besòs

9

14

4

Sant Boi de Llobregat

Molins de Rei

Santa Coloma de Gramanet

10

15

5

El Prat de Llobregat

Sant Just Desvern

Badalona