Especials Nits d'estiu 10/06/2022

El Festival ISTIU de Castelló d’Empúries encara la segona edició

Les actuacions es faran del 4 al 10 de juliol en espais amb encant tant del centre històric com d’Empuriabrava

2 min
La plaça de les Plameres acollirà en aquesta edició de 2022 els concerts de Joanjo Bosk i Aria

El festival ISTIU celebrarà del 4 al 10 de juliol la seva segona edició amb una quinzena de concerts a Castelló i Empuriabrava. Impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el festival se celebrarà en espais amb encant, amb una programació variada i amb la voluntat d’arribar a tota mena de públics. Així, s’han programat concerts en espais emblemàtics com l’hort del Convent de Santa Clara, la Llotja, el pati del Palau dels Comtes, el passeig marítim o la plaça de les Palmeres. Bona part dels concerts seran gratuïts, i en el cas dels concerts de pagament el festival mantindrà la seva política de preus econòmics i la majoria d’actuacions tindran un preu d’entre 5 i 15 euros. 

Així, el cartell del festival inclou una programació variada i de qualitat amb la voluntat d’arribar a tota mena de públics, en un festival que busca posar en valor diversos espais de la localitat i contribuir a la dinamització d'altres sectors com la restauració, l'hostaleria o el comerç.

El cap de cartell de la segona edició d’aquest festival serà el compositor i pianista Albert Guinovart, que oferirà un concert on repassarà la seva carrera artística. El músic tocarà peces en solitari al piano, però també s’acompanyarà de la cantant Elena Gadel, del tenor Miquel Cobos o del Guinovart String Quartet per interpretar una selecció de peces del seu ric univers creatiu. Un repertori que també inclourà algunes de les seves conegudes composicions per a musicals com Mar i celFlor de nit o Paradís.

La Llotja serà, de nou, un dels escenaris del festival de Castelló d'Empúries.

A més, el festival acollirà la presentació de nous treballs de diferents grups musicals de referència del país com Mishima, que presentarà el seu nou àlbum, L’aigua clara. També estrenarà disc El Pony Pisador, que s’ha convertit en un dels grups de sonoritat folk més importants de casa nostra amb una proposta creativa i festiva. Se suma a aquesta llista d’estrenes un dels grups amb seguidors entre el públic jove, Obeses, que actuaran acompanyats pel Cor Obeses. Una proposta singular per gaudir en exclusiva dels nous temes del quartet acompanyats de dotze veus de cantants professionals vinculats als cors del Palau de la Música.

El festival també programa una doble actuació en una mateixa nit de Miqui Puig, l’exlíder de Los Sencillos. Al vespre, estrenarà el seu nou treball, titulat Miqui Puig cant vol.7, i a la matinada protagonitzarà una sessió de DJ a l’hort del Convent de Santa Clara, que enguany s’incorpora com a nou escenari de l’ISTIU. Completen la programació altres propostes com The Sey Sisters, Delafé, Ferran Palau o l’empordanès Joanjo Bosk.

Pel que fa a la programació familiar, ja s’han exhaurit les entrades per veure el concert d’El Pot Petit, dins la seva gira Vull cantar i vull ballar, una proposta festiva que combina la música, els titelles i la dansa amb una selecció dels millors temes dels quatre treballs publicats fins ara per la banda. Han obert una llista d’espera per si finalment poden ampliar l’aforament.

stats