Especials Nits d'estiu 10/06/2022

El millor jazz del futur en el millor escenari

Els dijous i divendres fins al 29 de juliol, la Pedrera acull el cicle 'Talents Jazz'

2 min
En aquesta edició, la Fundació Catalunya La Pedrera ha col·laborat amb el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics per portar el millor jazz emergent al terrat de La Pedrera

Les nits de dijous i divendres, l’emblemàtic terrat de la Pedrera es converteix en el millor escenari per conèixer el nou talent jazzístic del país gràcies al cicle de concerts Talents Jazz a la PedreraUns concerts que permeten descobrir els músics que ja estan marcant la diferència a l’escena catalana i que, com explica Jordi Feixa, coordinador del cicle, responen a la voluntat d’apostar pel "talent jove i l’excel·lència educativa". "Pensem que cal ajudar els músics quan surten de les escoles i per això hem ideat un projecte en el qual volem comptar amb les escoles de prestigi de la ciutat i amb totes les entitats musicals. Aquest any hem començat amb el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics per, entre tots, donar un altaveu a aquest talent tan prometedor que tenim".

El resultat d’aquesta col·laboració és una programació de jazz i música moderna que pretén promocionar el talent de Barcelona. Un cartell amb 14 formacions i 18 concerts que, fins al 29 de juliol, es faran sentir des de l’emblemàtic escenari del terrat de la Pedrera. Feixa assegura que els artistes que conformen el programa del cicle aporten "una proposta fresca, ja que entenen la música com una activitat molt col·laborativa i participativa". I afegeix: "Fan propostes molt variades, tenen una gran versatilitat i moltes ganes de tocar i ajudar-se entre tots. Però sobretot són propostes musicals de molta qualitat, i com a ciutat ho hem de reconèixer i donar-hi suport perquè no marxin del país. Hem d’assumir que hi ha altres països on el circuit jazzístic està més desenvolupat i si aquí no el potenciem hauran de marxar".

Aquest cicle d'estiu programa els joves talents musicals de Barcelona
Tota una experiència musical que permet gaudir també d'unes vistes privilegiades

El coordinador del cicle Talents Jazz a la Pedrera assegura que s’han programat propostes molt diferents que "donen una visió panoràmica del que s’està fent al jazz contemporani: hi ha propostes que barregen molt el jazz amb la música electrònica o el flamenc, però també moltes propostes que revisiten i actualitzen els clàssics". Jordi Feixa destaca que han buscat que la majoria de les propostes siguin composicions pròpies, "sobretot les liderades per músics, perquè es puguin desenvolupar també com a creadors". 

Una experiència musical que es completa amb una visita lliure per la Casa Milà, on es poden veure els patis i l’espai d’interpretació de Gaudí. Un cop al terrat, els visitants reben una copa de cava i comença el concert. I com rebla Jordi Feixa, "a partir d’aquí cadascú viu la vetllada a la seva manera".

Més informació a: https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/talents-jazz-pedrera

Pròximes actuacions
  • 16 i 17 de juny Liceu Jazz Grup
  • 23 de juny Eddie Mejia Quartet
  • 24 de juny Frankie Ramos Sextet
  • 30 de juny Eva Verde Quartet
  • 1 de juliol Liceu Blam Collective
  • 7 i 8 de juliol Jazz Sebastian Band
  • 14 i 15 de juliol Ensemble x Berlin-Barcelona
  • 21 de juliol Sara Terraza & The Black Sheep
  • 22 de juliol Santi de la Rubia Quartet
  • 28 de juliol Perico Sambeat & Taller de Músics Ensemble
  • 29 de juliol Pablo Martin Trio
stats