Especials Nits d'estiu 10/06/2022

Nit d'estiu en una casa singular

La Biblioteca Arús, la Casa Museu Amatller i la Casa Rocamora ofereixen unes visites guiades ben especials

3 min
A la Casa Museu Amatller hi podreu fer una visita teatralitzada

Visitar una de les cases del projecte Cases Singulars suposa fer un salt al passat i submergir-se en part de la nostra història. De fet, com assegura Isabel Vallès Audouard, cofundadora de Cases Singulars, és entrar en "espais amb ànima que expliquen històries". Un projecte que fa protagonistes cases que són un retrat encara viu de com era la societat o quin era l’estil de vida dels seus residents i que permeten reivindicar edificis històrics com el Palau Moxó, la Casa de la Seda, el Museu de l’Acadèmia de Belles Arts i la Casa Rocamora de Barcelona, entre molts altres. 

Ara a l’estiu teniu l’oportunitat de visitar tres d’aquestes cases en el marc de la proposta Nits d’estiu a les Cases Singulars, una iniciativa que us permetrà descobrir aquestes edificacions amb una proposta de valor afegit. Com explica Isabel Vallès, "són espais amb moltes vivències, espais patrimonials –cases, palaus, biblioteques–que es visiten d’una manera única amb grups petits i un guia per tal que entris en la història d’aquests espais. És una experiència única en què et sents acollit per la casa". 

La primera és la visita guiada a la Biblioteca Arús i a la col·lecció Sherlock Holmes, visita que es completa amb un detall ben dolç. Aquesta visita permet aprofundir en la història de la seva fundació l’any 1895 i en la dels seus fons al voltant dels moviments socials dels segles XIX i XX. També podreu visitar la col·lecció Sherlock Holmes de Joan Proubasta, actualment considerada la col·lecció privada dedicada a la figura de Sherlock Holmes més important d’Espanya i una de les 10 més importants del món. Unes visites que podeu fer els dimarts del 28 de juny al 20 de setembre a les 19h. 

Imatge de l'interior de la Biblioteca Arús, al Passeig de Sant Joan de Barcelona
Un detall de l'espetacular interior de la Casa Rocamora, al carrer Ballester de Barcelona

La segona proposta és la vista a la Casa Rocamora, que va ser la residència del col·leccionista i mecenes Manuel Rocamora (1892-1976). Gràcies a la seva donació de més de 4.000 peces d’indumentària a l’Ajuntament de Barcelona, l’any 1969, es crea el Museo de Indumentaria Colección Rocamora. La casa que visitareu és un palauet isabelí que es troba al Putxet. Conserva la decoració original i les col·leccions de pintura, escultura, ceràmica d’Alcora, mascarons de proa, reclams publicitaris… Les visites es fan els dijous del 30 de juny al 22 de setembre (excepte a l’agost), a les 19h i es tanca amb una copa de vi. 

La tercera visita guiada és la que podreu fer a la Casa Museu Amatller, una visita teatralitzada amb Teresa Amatller que es tanca amb una copa de vi al jardí. Podreu recórrer les diferents estances de la casa i conèixer les anècdotes del seu dia a dia. Les visites es fan els divendres de juliol a setembre a les 19h. 

Des de Cases Singulars, Isabel Vallès Audouard recomana participar en aquestes visites estiuenques encara que ja es coneguin les cases perquè "sempre hi ha continguts nous de les cases, són històries obertes. Dia a dia anem incorporant noves històries i, a més, tenim els jardins de les cases, on prenem una copa de vi al final de la visita". Teniu tota la informació a www.casessingulars.com.

stats