Especials Nits d'estiu 10/06/2022

Tancar el dia amb bones vistes

Us proposem 10 escenaris on viure les millors postes de sol

3 min
Posta de sol a les costes del Garraf

Sabeu que contemplar la posta o la sortida del sol ajuda a reduir la tensió mental i a fer desaparèixer els pensaments negatius? A més, és un moment que ens ajuda a connectar-nos amb la natura i amb el món en general, aconseguint una sensació de pau i serenitat; i ens permet dedicar-nos una estona a nosaltres mateixos. En tot cas, la contemplació de la sortida i de la posta del sol pot ser un moment màgic. Ara bé, per aconseguir-ho hi ha un element fonamental: la tria del lloc. Us proposem 10 indrets des d’on gaudir-ne al màxim.

1.

Muntanya de Montjuïc

Barcelonès

Des de la muntanya de Montjuïc podeu gaudir de la posta de sol i d’unes bones vistes de la ciutat de Barcelona. Hi ha diversos punts interessants com el mirador del Migdia, el dels jardins de Miramar, el de l’Alcalde o des del mateix castell de Montjuïc.

2.

Sitges

Garraf

Des dels diferents miradors de la carretera C-31, entre Castelldefels i Sitges, les conegudes com a costes del Garraf, tindreu l’oportunitat de gaudir d’unes postes de sol úniques que tenyeixen de vermell el cel i el mar. 

3.

Bellmunt

Osona

Una cita obligada del mes d’agost és anar fins a la zona del santuari de Bellmunt, quan podreu veure com el sol es pon justament pel mig de l’enforcadura del Pedraforca. Un moment espectacular que deixa imatges de postal.

4.

Font-rubí

Alt Penedès

La recomanable ruta Miravinya, organitzada al voltant de cinc miradors (els Miravinya), us permetrà fer un viatge per la geografia, la natura, la cultura i la història del paisatge del vi. Una ruta que culmina al Balcó del Penedès, a tocar de Font-rubí, que ofereix una gran panoràmica de les vinyes amb la Mediterrània de fons. 

5.

Siurana

Priorat

Un dels espais més privilegiats del país des d’on gaudir del capvespre en un entorn natural que és pura màgia. És un dels miradors del Priorat més emblemàtics i visitats, i s’entén perquè ens regala postes de sol que ens reconcilien amb el món.

Posta de sol a la platja del Trabucador
Posta de sol des de Siurana, al Priorat
6.

L’ermita de la Pertusa

La Noguera

Una petita ermita situada sobre una cinglera envoltada d’impactants muntanyes i amb el pantà de Canelles als peus. Poc més es pot demanar a aquesta instantània perfecta per veure com es tanca el dia.

7.

Platja del Trabucador

Montsià

Els capvespres al delta de l’Ebre són, sens dubte, el moment més màgic del dia. Qualsevol de les seves platges satisfaran les expectatives del més exigents, però potser un dels llocs emblemàtics és la platja del Trabucador.

8.

Far de Sant Sebastià

Baix Empordà

Posta de sol i far és una combinació guanyadora. Ho podeu comprovar des del far de Sant Sebastià, a Palafrugell, que està situat a 169 metres per sobre del nivell del mar i que ofereix una panoràmica única sobre el mar de la Costa Brava.

9.

L’estany de Banyoles

Pla de l’Estany

Un espai natural únic que amb la posta de sol canvia la seva imatge habitual de blaus i verds per una varietat cromàtica de tons ataronjats. Podeu aprofitar per fer la volta a l’estany i aturar-vos en qualsevol dels seus racons per viure un capvespre diferent.

10.

Canejan

Val d’Aran

Des del mirador de Canejan, un dels pobles amb més encant de la vall, podreu gaudir d’una posta de sol diferent, envoltats de muntanyes imponents i paisatges exuberants. Sens dubte, el lloc per gaudir de les millors vistes del Baix Aran. 

stats