Especials 01/08/2012

Obama, candidat preferit a tres estats clau per a la reelecció

El president dels EUA rep suports superiors al 50% a Florida, Ohio i Pennsilvània, segons una enquesta

Ara
2 min

BarcelonaFlorida, Ohio i Pennsilvània són tres estats clau per a la reelecció de l'actual president dels EUA, Barack Obama, i segons una enquesta de la Universitat Quinnipiac, a Connecticut, el candidat demòcrata hi obtindria fins a 11 punts d'avantatge sobre el virtual candidat republicà, Mitt Romney.

El sondeig encarregat pel diari 'The New York Times' i la cadena CBS mostra l'opinió de 3.500 votants, que avalen majoritàriament els plans d'Obama de pujar els impostos a les rendes superiors a 250.000 dòlars anuals.

Segons l'enquesta, Obama té un suport d'un 51% a Florida, enfront del 44% de Romney. A Ohio l'actual president gaudeix de la confiança d'un 50% dels votants, pel 42% del seu rival, i a Pennsilvània, el candidat a la reelecció té amb un 53% de suport 11 punts percentuals d'avantatge sobre el virtual candidat republicà.

“Si les eleccions fossin avui, el president Barack Obama guanyaria als estats clau i imprevisibles d'Ohio, Florida i Pennsilvània, i si la història ens indica alguna cosa, guanyaria el seu segon mandat a la Casa Blanca”, ha dit el director adjunt de l'institut d'enquestes de la Universitat de Quinnipiac, Peter Brown. “El president va millor als estats clau que a nivell nacional”, ha dit Brown, i ha afegit que cap candidat ha arribat a la Casa Blanca sense haver guanyat com a mínim a dos d'aquests tres estats clau des de l'any 1960.

Aquests tres estats es caracteritzen per no tenir un color polític clarament definit, per això, en un sistema electoral que premia la quantitat d'estats on un candidat és majoritari, resulten molt importants. Tot i l'avantatge que sembla tenir Obama en els tres estats clau, podria volatilitzar-se el dia decisiu de les eleccions, ja que prop d'un 12% dels enquestats dels tres estats s'han mostrat oberts a canviar d'intenció de vot fins a l'últim dia.

stats