GLOBAL SOLUTIONS 2014
Especials 13/12/2019

Obre una botiga independentista al cor de Barcelona

Urnes del Referèndum inaugura aquest divendres, 13 de desembre, el seu primer establiment físic després de dos anys funcionant online

3 min
La façana de la botiga, al carrer del Pi de Barcelona

La botiga online Urnes del Referèndum, que comercialitza productes independentistes, inaugura aquest divendres, 13 de desembre, la seva primera botiga física, que està situada al número 6 del carrer del Pi, al Barri Gòtic de Barcelona. A l’establiment s'hi poden trobar tota mena de productes independentistes com llaços, urnes, xapes o llibres, entre molts altres; tèxtil de tot tipus (samarretes, bosses de tela, jerseis, dessuadores, banderes, domassos...), incloent-hi peces exclusives de diversos dissenyadors catalans. També s’hi poden adquirir productes de la terra com cava o vins.

L’objectiu dels impulsors, l’empresa Global Solutions 2014, és respondre a dues necessitats que han detectat, una d’externa i una d’interna. "Barcelona és una ciutat cosmopolita visitada cada dia per un gran nombre de persones d'arreu del món –expliquen els responsables de Global Solutions–. Per això sempre hem considerat que és fonamental l'existència d'una botiga amb productes catalanistes i independentistes, on els nostres visitants hi puguin trobar un record del nostre país marcadament diferenciat del que podrien trobar habitualment en la majoria de botigues dedicades a aquest sector, i també així ajudar a fer ressò de la situació política que viu el nostre poble". D'altra banda, afegeixen: "Al llarg d'aquests anys hem pogut detectar una gran quantitat de gent que ens demana una botiga física a la qual poder atansar-se per trobar-hi material independentista, on poder veure el producte de primera mà i sense les incomoditats dels temps d'enviament i les condicions d'entrega".

Aspecte de l'interior de la botiga

Orígens i l'1-O

Global Solutions 2014 SL és una empresa creada l'1 d'agost del 2014 per Sergi Aymerich (CEO) que es dedica a les produccions gràfiques, tant de gran com petit format, així com a la producció i distribució de tota mena d'articles promocionals. La companyia treballa amb les principals entitats socials del país així com diversos partits polítics, des de sempre amb una gran sensibilitat i implicació amb la situació política que viu el país i una clara voluntat de col·laborar en tot el possible amb el moviment independentista des del seu àmbit professional. L’empresa va col·laborar activament en el referèndum de l'1 d'Octubre, així com en totes les ocasions en què han pogut ser d’utilitat.

Una altra perspectiva de la botiga Urnes del Referèndum

"El referèndum de l'1 d'Octubre –expliquen– i la brutal repressió rebuda per part de l'Estat ens va marcar, com a molts ciutadans d'aquest país, per a la resta de les nostres vides i ens va esperonar a decidir que havíem de fer alguna cosa més per contribuir a la causa. Així el novembre del 2017 va néixer Urnes del Referèndum, una botiga online per poder distribuir rèpliques en miniatura de les urnes utilitzades en el referèndum i destinar gran part dels beneficis a la Caixa de Solidaritat".

Passat el temps, l’empresa va decidir afrontar nous reptes com apostar per les samarretes i bosses de tela estampades, així com la creació de diversos productes relacionats amb el llaç groc. També van començar a distribuir a l'engròs el material a diverses entitats per ajudar-les a recaptar fons per a les diverses campanyes en solidaritat amb les famílies dels presos i exiliats, així com en la defensa dels drets polítics i socials. I el següent pas és saltar de la xarxa als carrers.

Per conèixer els productes:

Samarretes: https://www.urnesdelreferendum.cat/categoria-producte/textil/samarretes/

Banderes i Domasos: https://www.urnesdelreferendum.cat/categoria-producte/textil/banderes-i-domassos/

Bosses: https://www.urnesdelreferendum.cat/categoria-producte/textil/bosses-textil/

Groc: https://www.urnesdelreferendum.cat/categoria-producte/textil/bosses-textil/

Per a més informació:

https://www.urnesdelreferendum.cat/

stats