Especials 05/09/2012

L'ANC vol una manifestació massiva l'11-S i adverteix que la pancarta "que compta" és 'Catalunya, nou estat d'Europa'

"El poble ja està preparat, ara necessita que el seu Govern faci un pas endavant", diu la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell

Isaac Salvatierra
2 min
La pancarta de la manifestació de l'Onze de Setembre organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Barcelona"El poble ja està preparat, ara necessita que les seves institucions, el seu Govern, facin un pas endavant". Amb aquestes paraules, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha fet una crida a la participació a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre. "Volem mostrar a Catalunya i al món que volem ser un país lliure", ha dit. "En nom de l'ANC, volem fer una crida al poble de Catalunya: tothom que vulgui tenir un estat com tenen tots els estats del món, que vagi a la manifestació de l'Onze de Setembre", ha demanat.

La marxa arrencarà a les 18.00 h al passeig de Gràcia amb Gran Via, darrere una pancarta amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa", i acabarà davant del Parlament, on la presidenta Núria de Gispert rebrà una delegació de l'ANC. Hi ha més de set-cents autocars confirmats amb assistents que vindran de diferents punts de Catalunya.

En referència a la presència de partits i moviments que no són obertament independentistes i que ja han confirmat que aniran a la marxa, Forcadell ha dirt que l'acte està obert a "tot el poble de Catalunya". Això sí, ha recordat que és una manifestació independentista. "L'objectiu és sumar. La primera pancarta, la que obre, és 'Catalunya, nou estat d'Europa', i la pancarta que compta és la primera, però estarem molt contents que vingui molta gent", ha dit.

La presidenta de l'ANC creu que la convocatòria serà "massiva", perquè "el país està molt mobilitzat", però no ha volgut fer previsions d'assistència. Forcadell ha evitat valorar la no-assistència d'Artur Mas a la marxa i s'ha limitat a dir que esperen que el president els rebi el mateix 11-S, com farà De Gispert.

El recorregut

La marxa començarà a les 18.00 h al passeig de Gràcia amb Gran Via. Avançarà per Gran Via fins a Pau Claris i d'allà baixarà per Pau Claris i Via Laietana fins al passeig d'Isabel II. A l'avinguda Marquès d'Argentera hi haurà l'escenari des d'on es llegiran els parlaments.

La butlleta verda

Fins a 22 publicacions catalanes inclouran els propers dies una butlleta verda amb el lema 'Independència'. L'organització vol que els assistents la facin lluir durant el recorregut. L'ARA regalarà la butlleta l'Onze de Setembre.

stats