ONZE DE SETEMBRE
Especials 30/08/2012

La previsió d'assistència creixent a la manifestació de la Diada obliga l'ANC a modificar-ne el recorregut

La marxa començarà a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia i acabarà prop del Parlament, on hi haurà l'acte polític i els rebrà Núria de Gispert

Acn
1 min
L'INDEPENDENTISME ES FA SENTIR A LA MUNTANYA SAGRADA Un miler de persones convocades per l'ANC van ser ahir a Montserrat. A més d'actes reivindicatius, es va fer una missa i l'abat Josep Maria Soler va rebre el secretariat de l'entitat en un gest d'evident complicitat. El benedictí, però, no va voler que les càmeres immortalitzessin la trobada amb els organitzadors de la manifestació independentista del dia 11.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit modificar el recorregut de la mobilització de l'11 de Setembre per les previsions d'assistència, que han superat les expectatives de l'organització. Segons ha indicat, la manifestació començarà a les sis de la tarda a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia i acabarà a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, a prop del Parlament, on es farà l'acte polític, fins ara previst per a l'inici de la marxa. La repercussió de la Marxa cap a la Independència i el ritme de venda de bitllets d'autocar i tren per assistir a Barcelona han fet "que les perspectives d'assistència superin totes les previsions inicials", assegura l'ANC en un comunicat.

Per tal de garantir el bon desenvolupament i la fluïdesa de la manifestació independentista que l'ANC ha convocat per al dia 11 de Setembre a Barcelona com a culminació dels actes de la Marxa cap a la Independència, l'organització ha acordat amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana canviar el recorregut. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, va anunciar aquest dimecres que rebria una delegació de l'ANC en acabar la manifestació, després de l'acte polític final a prop del Parlament.

Les vendes de bitllets d'autocar i tren des d'arreu de Catalunya per assistir a la manifestació –els ajuntaments de Girona i Figueres han omplert dos trens en dos dies–, la repercussió que han tingut els actes de l'ANC durant l'estiu i la creixent mobilització, assenyala, han desbordat les previsions. "Cada dia que passa, el país bull més en activitat i preparació de l'acte massiu de l'11 de Setembre", assevera en un comunicat.

stats