Especials 20/08/2011

Pregó de Sants: Núria Feliu compleix un somni i Xavier Trias s'equivoca de barri

L'alcalde es refereix a la "vila de Gràcia" en lloar el pregó de la cantant. "Us explicaré un acudit: m'he convertit en Clos", ha dit tot disculpant-se mentre era escridassat pels veïns

Maria Ortega
2 min
Núria Feliu i Xavier Trias en el pregó de Sants / PERE VIRGILI

BARCELONANúria Feliu, la reina dels pregons, jugava avui a casa. I s'ha notat. El barri barceloní de Sants ha escollit aquest any –per fi– la seva veïna més universal per donar el tret de sortida a la seva festa major. Hi havia expectativa al parc de l'Espanya Industrial i la pregonera ha satisfet expectatives en un recorregut per la seva relació amb Sants, "el poble de Sants", com ha remarcat en diversos moments del parlament, destacant que Sants va ser vila durant 1.000 anys i barri "només els últims 125". Un pregó, doncs, 100% santsenc, que ha jugat amb els ritmes, ha comptat amb la complicitat dels veïns –alguns feia anys que reivindicaven Núria Feliu com a pregonera i, de fet, la cantant ha agraït que aquest any la tria s'hagi fet per primer cop per votació– i fins i tot amb parts cantades amb Ja us he reconegut.

Tot i els enginys de Feliu, que ha fet reivindicacions com ara un teatre públic al barri i ha remarcat l'esperit combatiu dels seus veïns, l'anècdota del vespre l'ha signat l'alcalde Trias, quan després d'assegurar que no podia dir res perquè la pregonera havia fer un parlament "extraordinari sobre allò que s'estima de debò, que és la festa major, que és la gent, que és la vila de Gràcia". "Ai!", ha dit immediatament, en adonar-se del seu error i mentre els veïns xiulaven. I ha optat per fer una broma: "Us explicaré un acudit: m'he convertit en en Clos", ha dit aprofitant els lapsus sempre comentats del penúltim alcalde socialista de Barcelona.

El parlament de Trias ha sigut la cirereta a un pregó llargament reivindicat. Fins i tot les pregoneres predecessores Lloll Beltran i Amparo Moreno havien demanat que fos Feliu qui fes el pregó d'aquest any.

stats