CAIXABANK INFORMA
Especials 03/11/2020

En marxa una nova edició dels Premis EmprenedorXXI per a les ‘start-ups’ més innovadores d’Espanya i Portugal

De la mà de CaixaBank i Enisa, les empreses de base tecnològica amb menys de tres anys de presència en el mercat poden presentar la seva candidatura fins al 4 de desembre a través de la web www.emprendedorxxi.es

3 min
En marxa una nova edició dels Premis EmprenedorXXI per a les ‘start-ups’ més innovadores d’Espanya i Portugal

Les empreses innovadores d’Espanya i Portugal que tinguin menys de tres anys d’activitat poden presentar-se fins al 4 de desembre als Premis EmprenedorXXI, una convocatòria de referència a l’ecosistema emprenedor que enguany arriba a la 14a edició. Els guardons estan impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i coatorgats pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa (Empresa Nacional de Innovación), una societat pública que depèn de la direcció general d’Indústria i Pime del mencionat ministeri.

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 5,93 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat més de 394 empreses. Al llarg de la seva història, hi han participat més de 7.850 start-ups i més de 3.000 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Els interessats a participar-hi poden presentar la candidatura a través de la web www.emprendedorXXI.es.

Tant els que es proclamin guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories, més un finalista de cada repte, també tindran accés a un programa de formació internacional en algun dels principals hubs d’innovació mundial i rebran igualment mentoring especialitzat. En aquesta edició, en total es lliuraran 35 premis.

A més, totes les empreses guanyadores dels premis, així com les finalistes dels reptes, participaran a l’Investors Day EmprenedorXXI, i tots els participants d’aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank.

Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d’Empreses, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i la col·laboració d’entitats internacionals com l’ambaixada d’Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que atorgaran dos accèssits a la innovació, a una start-up espanyola i una altra de portuguesa.

Solucions per als principals reptes de la societat actual

En aquesta edició els Premis EmprenedorXXI lliuraran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb més impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud, i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual (15.000 euros). En total, s’han definit vuit reptes:

Ciutat XXI. Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades. S’hi poden presentar empreses que plantegin solucions perquè les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs i connectats.

Viu XXI. Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci. Uns dels sectors més afectats per la crisi del covid-19 són el turístic, l’hostaleria i l’oci. Es busquen solucions per reactivar el sector, amb nous models de negoci més sostenibles i que ajudin a la digitalització.

Benestar XXI. La salut dels ciutadans. En aquest repte es valoraran propostes que ajudin a millorar la salut dels ciutadans i la seva prevenció.

Llavor XXI. Transformació digital i innovació al sector agroalimentari. Poden presentar-s’hi les empreses que ofereixin solucions tecnològiques relatives a la producció agropecuària, tecnologia i productes per a la indústria agroalimentària, o la transformació de productes alimentaris per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable en la indústria alimentària i agrícola.

Planeta XXI. La sostenibilitat mediambiental. Amb aquest repte es pretén trobar solucions que puguin ajudar a deixar un planeta millor a les noves generacions. Es valoraran propostes innovadores que promoguin o proposin un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.

Banca XXI. Un nou model de banca més pròxima al client. La digitalització i la innovació són uns dels principals reptes estratègics del sector financer, així com l’especialització. A aquest repte s’hi poden presentar les empreses que plantegin una solució per aconseguir un nou model de banca més pròxima al client.

Junts XXI. Iniciatives d’impacte social. Es valoraran aquelles solucions tecnològiques que ajudin a incrementar el desenvolupament sostenible i amb impacte positiu a la societat. Entre les solucions s’inclouen l’ocupabilitat, l’educació, la reducció de desigualtats, el consum responsable…

Deeptech XXI. Augmentar la competitivitat de la indústria a partir de la interacció amb la ciència i la transferència tecnològica. Espanya i Portugal afronten el repte de ser més competitius i, per tant, arribar a obtenir un pes superior en les seves economies per part d’indústries d’alt valor afegit, que es transformen gràcies a l’impacte de la innovació provinent de transferència tecnològica d’universitats, la ciència i la biotecnologia.

stats