Especials 10/09/2012

El PSC promet prendre nota i donar resposta a la manifestació de la Diada

Els socialistes es desmarquen de la manifestació independentista i consideren que és fruit de les polítiques “equivocades” del PP

Sara González
1 min
Jaume Collboni divendres a Barcelona. El portaveu socialista té l'encàrrec de modular el to d'oposició i pacificar el grup parlamentari després dels canvis.

Barcelona“El PSC escoltarà, prendrà nota i donarà resposta a la manifestació de l'Onze de Setembre”. Aquest és el compromís que els socialistes fan de cara a la Diada de caire independentista que es preveu per a aquest dimarts. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha intentat rebaixar amb aquest missatge la crispació que diumenge va generar el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en advertir que no seria “una gran manifestació independentista”. Tot i això, ha avisat que la resposta que donaran els socialistes estarà en “coherència” amb el projecte del seu partit, que defensa un catalanisme “inclusiu i unitari”.

Collboni ha assegurat que el PSC participarà als actes institucionals de la Diada, però ha deixat clar que l'eslògan de la manifestació convocada per l'ANC no es correspon amb l'ideari del seu partit. Malgrat tot, s'ha compromès a “ser sensible” i a entrar en un debat en què les “coordenades estan canviant”.

Segons el portaveu socialista, la manifestació és producte d'unes “polítiques equivocades” i d'un “PP sord” que intenta impulsar una recentralització i un model social “regressiu”. Collboni ha subratllat que Catalunya està en una situació d'excepcionalitat en la seva relació amb Espanya i que el Govern haurà de donar una resposta “adequada que no pot ser improvisada ni partidista”.

El PSC demana que la Diada sigui una celebració “democràtica i respectuosa amb les opcions de cada ciutadà” i es desmarca de la manifestació independentista subratllant que cal la “màxima unitat civil i cohesió social” sense renunciar a “més i millor autogovern i millor finançament”.

stats