REVOLTES AL MÓN
Especials 27/03/2011

Les tropes aliades bombardegen la capital de Líbia

S'hi han sentit fortes explosions, segons l'agència de notícies oficial del règim. També hi ha hagut atacs aeris sobre Sirte, la ciutat natal de Gaddafi, segons Al-Jazira, proper objectiu dels rebels

Redacció
1 min

Un intens bombardeig ha començat a caure aquesta nit sobre Trípoli, la capital líbia, i també sobre la ciutat portuària de Sirte, segons ha informat l'agència estatal líbia Jana. Segons aquesta font, els objectius dels avions de la coalició internacional han estat civils i militars.

La cadena de televisió Al-Jazira també ha anunciat dues fortes explosions a Sirte, la ciutat natal de Gaddafi, feu tribal del dirigent i proper objectiu dels rebels.

Les tropes opositores es preparen per atacar en les properes hores Sirte després d'haver aconseguit en només un dia el domini de quatre ciutats en el seu camí cap a l'oest: Brega, l'Àguila, Ras Lanuf i Bin Jauad, on s'han aturat per reagrupar-se i agafar provisions.

Ras Lanuf va caure sota control de les forces lleials a Gaddafi el 12 març, i la reconquesta a mans dels insurgents ha obligat els gaddafistes a replegar-se a Sirte.

Aquest diumenge els rebels libis han anunciat que ja estan preparats per produir i exportar petroli. Calculen que podran oferir entre 100.000 i 130.000 barrils al dia i podran augmentar la producció fins als 300.000.

stats