Les borses europees pugen i la lliura es revaloritza després del resultat del referèndum d'Escòcia

Les empreses de 'Ibex amb interessos al país s'apunten a alces amb força

Ara
1 min

BarcelonaEls mercats han reaccionat amb pujades generalitzades aquest divendres després del resultat del referèndum d'Escòcia, i la lliura esterlina es revaloritzava en relació a l'euro, mentre que les empreses espanyoles de l'Ibex amb interessos a Escòcia s'apuntaven a les pujades generalitzades.

La lliura ha arribat a marcar el nivell màxim en relació a l'euro dels últims dos anys, i el màxim respecte al dòlar de les últimes dues setmanes. Un euro es canviava divendres al matí per 78,10 penics, i la lliura guanyava un 0,6% respecte a la moneda única europea. Respecte al dòlar, ha passat de l'1,62 respecte al dòlar a començament de setmana a un màxim de 1,65 del matí del divendres.

Els mercats europeus han reaccionat amb alces generalitzades, tot i que l'index de Londres FTSE era el que reaccionava de forma més prudent. A migdia de divendres pujava mig punt. També pujaven Frankfurt, Paris, l'Eurostoxx; i el Nikkei havia pujat un 1,53. L'Ibex 35 pujava a migdia eñ 1,01%, mentre que la prima de risc espanyola queia fins als 112,10 punts i el bo a deu anys marcava mínims del 2,21%.

La cotització del Royal Bank of Scotland (RBS) es disparava el 3,64% i la del Lloyds Bank el 2,14%. A la borsa espanyola Santander, Ferrovial, Iberdrola i Telefónica, amb interessos a Escòcia, s'apuntaven a les pujades generalitzades d'entre l'1,5% i l'1,6%.

stats