Llarga nit electoral (de festa) al centre d'Edimburg

Els escocesos passen la nit en vetlla a l'espera de saber el resultat del referèndum d'independència

Marc Vidal
1 min

EdimburgEl centre d'Edimburg bull aquesta nit. Molts escocesos han decidit seguir l'escrutini des dels bars d'aquesta zona de la ciutat, i el blau de la bandera d'Escòcia, i de la campanya del sí, és omnipresent.

Es tracta sobretot de jovent que han decidit que aquesta no és una nit per anar-se'n a dormir. Els resultats es van donant a conèixer molt a poc a poc per cada una de les trenta-dues circumscripcions electorals, i fins a les sis del matí no s'espera que hi hagi els resultats definitius.

'Yes Scotland' i 'Independence' són alguns dels lemes que se senten pel carrer, on també es deixen veure molts catalans que han vingut a viure aquesta jornada històrica per als escocesos.

Els bars del centre, i els del voltant del Parlament on es manté una petita concentració espontània des de dimecres a la nit, han estat autoritzats, excepcionalment, a obrir tota la nit.

Una estelada amb espelmes a la Royal Mile

A la plaça de la catedral d'Edimburg, al mig de la cèntrica Royal Mile, una estelada construïda amb espelmes al costat d'una bandera escocesa és el centre d'atenció dels vianants.

S'hi han anat sumant altres banderes de roba: la basca, la gallega, la gal·lesa, la corsa i la sarda, entre altres.

"He vingut expressament des del nord de Gal·les per seguir l'escrutini", explica el John, que pensa estar despert fins que se sàpiguen els resultats. "A Gal·les el problema no és si fem un referèndum, és com defensem la nostra llengua", es lamenta.

stats