Contingut patrocinat
Especials 11/11/2022

La revolució de les teulades

El canvi de model energètic que aposta per l’energia verda de proximitat

2 min
Holaluz proposa que produeixis la teva pròpia energia i et compra tota la que no consumeixis.

T’imagines convertir casa teva en una petita central elèctrica 100% verda? Amb la instal·lació de plaques solars a les teulades és possible. Com més plaques s’instal·len, més energia es produeix i més s’estalvia. És una opció que permet treure el màxim profit de les teulades, generant energia renovable de proximitat, evitant pèrdues i reduint emissions de CO2 perquè no cal transportar-la. Aprofitant al màxim el potencial de la teulada es redueix la factura de llum a zero i fins i tot s’estalvia, perquè es ven l’energia sobrant.

Plaques solars diferents

Des d’Holaluz volen transformar el model energètic actual instal·lant a totes les teulades el màxim nombre de plaques solars per convertir-les en “petites centrals” d’energia renovable que produeixen electricitat de quilòmetre zero. Si es transformen 10 milions de teulades en fonts d’energia 100% verda es podria passar de tenir un 40% d’energia renovable a un 80% i reduir les emissions de CO2 en un 60%. Aquest moviment revolucionari encapçalat per Holaluz suposa un model energètic més just basat en la generació distribuïda i renovable, que deixa enrere el model actual que produeix electricitat en grans centrals a quilòmetres de distància per després cobrar-ne el transport i la distribució, que representa una part important del negoci de les companyies tradicionals.

Fins ara, la instal·lació de plaques solars es limitava al consum actual. Això implica perdre l’oportunitat de generar més energia verda, que el CO2 es redueixi un 30% menys i que es tardi més en canviar el model energètic. A més, si s’incrementés la demanda elèctrica no es podria cobrir amb les plaques instal·lades. En canvi, l’aposta d’Holaluz consisteix en aprofitar tota la teulada per generar més energia, cosa que permet reduir la factura i guanyar-hi diners, i ofereix una quota fixa d’estalvi garantida per contracte.

Produeix-te l'energia

Aquest canvi de model energètic es basa en la generació distribuïda descentralitzada amb energia 100% verda que es consumeix a prop del lloc on es produeix. Un nou model que elimina despeses de transport i pèrdues d’energia. El que proposa Holaluz és que et produeixis la pròpia energia i te'n compra tota la que no consumeixis. Això pot suposar deixar la factura a 0 € i, si encara sobra energia, es genera un estalvi que es pot acumular, cobrar-lo durant l’any o descomptar-lo de qualsevol altra factura que es tingui amb la companyia. Si les plaques són a la segona residència, també es pot aprofitar l’estalvi que generen i passar-lo a la primera residència. En tot cas, es tracta que hi hagi més energia verda de proximitat i que sigui com més barata millor.

Davant la crisi energètica que vivim, amb uns recursos escassos que incrementen el preu dels combustibles fòssils, la revolució de les teulades és una oportunitat per reduir el preu de l’electricitat fins a una desena part. Que l’energia solar sigui una font inexhaurible també fa que el seu preu sigui més baix.

Per a mes informació entra a https://www.holaluz.com/

stats