Sant Jordi també se celebra a taula

Restaurants i hotels de Barcelona preparen una oferta gastronòmica especial per al dia del llibre i la rosa

Ara
3 min
El restaurants Osmosi regalarà roses i llibres

BarcelonaSant Jordi ja fa temps que va deixar de ser una festa només literària. El sector de la restauració s'ha volgut sumar a aquesta celebració, especialment a Barcelona, on restaurants i bars ofereixen menús especials per celebrar el dia de la rosa i el llibre. Un d'aquests és el restaurant Loidi, del xef Martín Berasategui, que, tal com recull l'agència Efe, ofereix un menú especial per al dia 23 que comença amb un pa de Sant Jordi i una rosa de foie amb 'chutney' de remolatxa i mango. El Loidi va ser un dels pioners de la ciutat a celebrar Sant Jordi de forma gastronòmica i cada any registra un ple total.

El xef Nandu Jubany també ha creat una proposta molt especial que només es podrà degustar aquest dia i que ha batejat com a 'Tres mossegades de Sant Jordi'. Es tracta d'un tàrtar de tonyina sobre pa d'algues, un cruixent de coca catalana i un bombó de Whiskey Sowers, acompanyats amb una copa de cava rosat.

La Taverna del Clínic, un altre restaurant que està guanyant fama en els últims temps, ha preparat per a aquesta diada unes postres en forma de rosa a base de cremes de fruits vermells, mentre que l'Osmosis, al carrer Aribau, celebrarà aquest dia regalant llibres i roses als comensals.

A la Taverna del Clínic prepararan una rosa amb crema de gerds

Les cadenes hoteleres també s'han sumat a la festa. Derby Hotels, per exemple, celebra Sant Jordi amb menús gastronòmics inspirats en la literatura universal amb plats que se centren en les aventures de Jules Verne, en el món de Don Quixot o en el romanticisme de Romeu i Julieta.

Establiments clàssics

Els clàssics no queden fora de la celebració: la Fonda Espanya prepara un menú que ronda els 40 euros i que acaba amb La Rosa, unes postres de xocolata blanca, 'yuzu', caramel i remolatxa, i el Via Veneto servirà unes postres especials a base de fruita de temporada, en les quals serà present la rosa, com ja s'ha fet altres anys. A més l'establiment aprofita aquesta data per presentar la nova carta de primavera.

Rebosteria especial

El pa de Sant Jordi és una tradició flequera recent però que té molt bona rebuda i això ha fet que aquest pa es pugui trobar en molts forns el dia de Sant Jordi, l'únic en què es comercialitza. Es tracta d'un pa que pot ser rodó o allargat que simbolitza la senyera catalana amb les quatre barres, i entre els ingredients hi ha formatge, per donar-li un color groc, i sobrassada, per marcar les barres. A la pastisseria Jansana, a Barcelona, en faran per primera vegada sense gluten perquè els celíacs també en puguin gaudir.

El pa de Sant Jordi sense gluten de Jansana

Un brindis per celebrar-ho

Molts dels menús especials s'acompanyen aquest dia de vi rosat o de cava especial per a l'ocasió, com el que té Codorniu per a aquest dia, i que presenta en una ampolla amb una etiqueta de pètals de rosa que es pot personalitzar. Però no només es beurà cava per celebrar la diada. L'Hotel Mandarin Oriental ha preparat un còctel especial, el Bloody Dragon, que se servirà al Banker's Bar i que porta vodka, taronja, gerd, litxi, llima i xarop de roses.

stats