TECNOLOGIA PER AGUANTAR L'ESTIU
Especials 18/08/2014

SiestApp, l'aplicació que calcula la migdiada justa

Us despertarà al moment just abans que no faci 20 minuts que dormiu

Enric Borràs
1 min
La migdiada és un costum més habitual a l'estiu / Andrés Nieto Porras

BarcelonaSiestApp és una aplicació pensada perquè feu la migdiada justa, de moment només accessible per a iPhone. Si l'activeu podeu triar entre una migdiada curta -d'uns vint minuts- o una altra de prop d'una hora i mitja -cal la versió de pagament de l'aplicació per fer servir la versió llarga-. A través del micròfon del mòbil l'aplicació enregistra el ritme de la vostra respiració i els moviments que feu al llit i, amb un algoritme, calcula el millor moment per despertar-vos abans que no entreu en la tercera fase del son.

Els responsables asseguren que d'això es tracta, de fer un breu descans abans que no s'entri en una fase en què ja calgui continuar dormint fins al final per no despertar-se malament. Enrique Martínez Mateo, Carlos Dominguez Sánchez i Andrew Pyott, creadors de SiestApp, recorden que personalitats com Salvador Dalí i Albert Einstein feien breus migdiades amb la idea de despertar-se abans d'adormir-se del tot, i asseguren que apleguen el seu llegat.

Sigui com sigui les vacances són el millor moment per provar les migdiades, fa calor, segons on sigueu al migdia fa massa sol per fer res, i teniu més temps per descansar. Si la feu servir, al final de la migdiada SiestApp us farà un informe sobre com heu dormit.

stats