SÍRIA
Especials 20/02/2012

La Creu Roja negocia amb Damasc un alto el foc per poder enviar ajuda humanitària

L'organització, l'única que opera a Síria, ha demanat tant a les autoritats com als rebels la suspensió dels combats durant almenys dues hores

Reuters
1 min
Una víctima de la repressió de les forces de seguretat a prop de la població d'Idlib, a la frontera amb Turquia. AFP

GinebraLa Creu Roja negocia amb les autoritats sirianes i l'exèrcit de l'oposició un alto el foc per poder enviar ajuda humanitària als civils que es troben immersos en el conflicte, segons ha anunciat aquest dilluns l'organització.

"La Creu Roja explora diverses possibilitats per enviar urgentment ajuda humanitària. Això inclou un alto el foc a les zones més afectades per facilitar a la Mitja Lluna Roja siriana l'accés a la gent més necessitada", ha dit la portaveu Carla Haddad.

Fonts diplomàtiques han assegurat que l'organització, l'única que opera al país, busca un alto el foc d'almenys dues hores als nuclis de major conflicte, com la ciutat de Homs, on l'oposició controla sobretot del districte de Baba Amra. Les negociacions entre les autoritats sirianes i "tots aquells que estan involucrats en la disputa" són, de moment, confidencials, ha dit Haddad.

L'única organització humanitària

Des de l'inici de la revolta contra Baixar al-Assad, fa onze mesos, la Creu Roja ha proveït ajuda humanitària als civils represaliats. Però des que l'ofensiva oficial s'ha intensificat des d'inicis de mes, les ambulàncies de la Mitja Lluna Roja ho tenen més difícil per arribar a les àrees rebels i evacuar el nombre creixent de ferits, assegura l'organització.

Segons van informar la setmana passada, algunes àrees s'estan quedant sense aliments. Aquest dilluns, els activistes de la ciutat de Hama han assegurat que les tropes, la policia i les milícies havien aixecat dotzenes de barricades, isolant d'aquesta manera un barri de l'altre.

stats