Síria
Especials 05/03/2012

Els civils que han aconseguit fugir de Homs denuncien les massacres del règim

Un reportatge de la BBC recull els durs testimonis dels sirians que han escapat. El barri de Baba Amr s'enfronta a una catàstrofe humanitària

Ara
1 min
La població siriana intenta fugir d'Homs / REUTERS

BarcelonaL'electricitat, l'aigua i les comunicacions han estat tallades a Homs, la ciutat siriana. La baixa temperatura i l'escassetat en el subministrament d'aliments mantenen atrapats a la ciutat milers de sirians massa espantats per marxar. Malgrat això, segons l'oposició resistent al règim, ja són 4.000 els civils que han aconseguit fugir de Homs.

Un reportatge dels periodistes de la BBC Paul Wood i Fred Scott evidencia les atrocitats comeses pel règim de Baixar al-Assad explicades pels testimonis que han aconseguit escapar de Homs.

Una dona explica com les forces de seguretat van tallar la gola del seu fill de 12 anys als afores de la ciutat, un dia després que els rebels marxessin de la zona de Baba Amr. També explica com els soldats torturaven i assassinaven tots els homes i nens majors de 14 anys. Aquest és un exemple dels durs testimonis als quals han donat veu els periodistes de la cadena britànica.

Dijous, les tropes del govern van entrar a Baba Amr amb tancs després que l'Exèrcit Sirià Lliure anunciés la seva retirada de la zona. Desertors de l'exèrcit del règim han explicat que durant l'operació havien de disparar" a tot el que es mogués. Civil o militar", segons les ordres dels superiors.

L'ajuda humanitària segueix sense poder entrar al barri de Baba Amr perquè temen que hi hagi mines i perillin les vides dels voluntaris. Els activistes han dit que tots aquells que s'han quedat a la zona s'enfronten a una "catàstrofe humanitària".

stats