Contingut patrocinat

Tech & Play, el festival de tecnologia obert a tothom

MWCapital porta a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona experiències, tallers i debats al voltant de les noves tecnologies del 25 al 28 d’abril

Redacció
3 min
Del 25 al 28 d’abril, la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona acollirà una nova edició de la Tech & Play.

Del 25 al 28 d’abril, Mobile World Capital Barcelona porta a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona una nova edició de la Tech & Play, el festival de tecnologia ideat per mostrar les últimes tendències d’innovació i connectivitat a tots els públics. Experiències, tallers i debats ompliran l’antic recinte fabril per donar a conèixer les innovacions tecnològiques més punteres que marcaran el dia de demà.

La Tech & Play celebra una nova edició per humanitzar la tecnologia i fer que tothom hi pugui accedir d’una manera lúdica, senzilla i educativa. Alhora, amb les propostes que omplen el seu programa, proporciona una experiència memorable a través de l’estimulació dels sentits, inspira els assistents i genera debat sobre les relacions que s’estableixen entre el món digital i el món físic. Per aquest motiu, i per oferir una visió humanitzada, accessible i entretinguda de la innovació, la Tech & Play compta amb un component divulgatiu, experiencial i interactiu.

A més d’experiències tecnològiques que permetran que el públic experimenti en primera persona, el festival també oferirà sessions de debat que serviran per abordar temes com la protecció dels drets en l’era digital, les habilitats professionals digitals i el paper de l’educació, la cultura i la creativitat digital. Així, els temes que centraran l’edició d’enguany de la Tech & Play seran la ciberseguretat, la robòtica i el hardware, les relacions entre intel·ligència artificial (IA) i la música, el gaming, les realitats immersives i la industrialització, i les eines d’IA generativa.

Com que la Tech & Play s’adreça a tots els públics, les activitats plantejades també van dirigides a diferents grups d’edat i d’interessos. Per exemple, els amants de la música podran gaudir de Lolo y Sosaku, un duet artístic i creatiu que fusiona la cultura musical amb la innovació tecnològica d'una manera única; els visitants més joves podran gaudir de l'experiència de jugar amb els U-Smart Toys, i els apassionats per la història faran un viatge immersiu per conèixer l’evolució de la ciutat provocada pel món digital i les noves perspectives que planteja la indústria 5.0. Les activitats es combinaran amb la programació de diàlegs entre professionals de l’àmbit de les noves tecnologies que debatran sobre educació digital, habilitats digitals i drets digitals, entre altres aspectes.

La Tech & Play celebra una nova edició per humanitzar la tecnologia i fer que tothom hi pugui accedir d’una manera lúdica, senzilla i educativa.

Family Day

Els infants i els joves creixen de la mà de la tecnologia i representen el futur. Per això la Tech&Play es tancarà el diumenge 28 d’abril amb el Family Day. Serà una jornada dedicada als més petits per inspirar-los i apropar-los el potencial de la tecnologia mitjançant activitats i tallers que potenciaran la seva creativitat i curiositat per les innovacions tecnològiques. D’aquesta manera, el festival busca explicar als més petits els avenços tecnològics d’una manera comprensible i lúdica, i fomentar-ne les habilitats digitals. Ho podran fer amb propostes com ara el KidsJam Musical, un taller en què els més petits podran aprendre a utilitzar diferents tipus de maquinari i de programari per crear i reproduir música i fer els seus primers passos en el món de la música.

Els robots també seran protagonistes al llarg del diumenge amb activitats com Painter Robot, en què es duran a terme petites i divertides creacions robòtiques que utilitzen motors, piles, interruptors i materials reutilitzats, o el taller Smart School, per construir un robot amb Lego Spike Prime, entre d’altres. A més, els més petits tindran l’oportunitat de construir el seu primer robot, un enginy articulat que, gràcies a un motor de doble eix i a una bateria, podrà caminar, rodar o ballar d’acord amb l’estructura i la mecànica.

La diversió també està assegurada al llarg del dia amb la instal·lació d’una silent disco i amb una zona de jocs clàssics reinventats a mida gegant: des d’una emocionant piscina de boles fins a partides de marro, Jenga i construccions amb blocs de Lego.

La Tech & Play és un esdeveniment de la Mobile World Capital Barcelona organitzat per Digital Future Society. Compta amb la col·laboració de la secretaria d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de Grup CaixaBank i de Damm i amb la col·laboració de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona.

La Tech & Play és un esdeveniment de la Mobile World Capital Barcelona organitzat per Digital Future Society.
stats