Contingut patrocinat
Especials 23/11/2022

Saps que tens 13 espais naturals a Barcelona per gaudir de la natura?

Són espais d'alt valor paisatgístic, ecològic i cultural que abasten més de 100.000 hectàrees de la província de Barcelona

Redacció
2 min
L'Espai Natural de Les Guilleries-Savassona

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona és formada per 13 espais naturals d’alt valor paisatgístic, ecològic i cultural que abasten més de 100.000 hectàrees de la província de Barcelona. La gestió de la Xarxa garanteix l’equilibri territorial i ambiental als 100 municipis del seu àmbit geogràfic, que representen el 22% del territori i el 70% de la població de Catalunya.

Seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), la Diputació de Barcelona planifica i gestiona els espais naturals i agraris mitjançant plans especials, elaborats amb la participació de tots els agents implicats; protegeix els valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics apostant per un equilibri entre la preservació dels parcs i el desenvolupament econòmic de la població; i fomenta l’ús públic del patrimoni cultural i natural i l’educació ambiental. 

La Xarxa de Parcs Naturals, a més, posa a l’abast de la ciutadania centres d’informació i documentació, itineraris senyalitzats i rutes guiades, museus i exposicions temporals, equipaments pedagògics i culturals, albergs i allotjaments rurals, àrees d’esplai i d’acampada i publicacions i audiovisuals, a banda de cursos, tallers i estades ambientals. Tot plegat, per gaudir, conèixer i respectar el medi natural.

Santa Fe del Montseny

A més, s’ha habilitat un servei de Bus Parc per poder accedir al Parc Natural del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que et permet arribar-hi amb transport públic integrat els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any (excepte Nadal i Cap d’Any).

La Diputació de Barcelona aposta pel territori i per la conservació del patrimoni i dels espais naturals de la província. És per això que l’any 2017 va comprar Sant Miquel del Fai i la finca de 70,4 hectàrees que l’envolta per valor d’1,3 milions d’euros, i ha invertit 2,6 milions més per a la recuperació i posada al dia de les instal·lacions. La finca s’emmarca dins l’Espai Natural dels Cingles de Bertí. La finalitat és garantir la preservació d’aquest espai tan emblemàtic i que la ciutadania en pugui gaudir. L’obertura de les instal·lacions està supeditada a la finalització de les obres.

Si en vols més informació, entra al web parcs.diba.cat de la Diputació de Barcelona o descarrega les apps “Parcs Naturals DIBA” i “Itineraris DIBA”.

I recorda, parcs naturals sí, però amb civisme!

Formen part de la Xarxa de Parcs Naturals els espais següents:
 • El Parc Natural del Castell de Montesquiu
 • L'Espai Natural de Les Guilleries-Savassona
 • El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny
 • El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
 • El Parc del Montnegre i el Corredor
 • El Parc de la Serralada Litoral
 • El Parc de la Serralada de Marina
 • El Parc Natural de la Serra de Collserola
 • El Parc Agrari del Baix Llobregat
 • El Parc del Garraf
 • El Parc d'Olèrdola
 • El Parc del Foix
 • I, properament, Sant Miquel del Fai-Espai Natural dels Cingles de Bertí
stats