Bizbarcelona i Saló de l'Ocupació
Especials 05/11/2022

Torna la trobada per transformar l’emprenedoria, els negocis i les oportunitats laborals

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebraran plegats el 9 i 10 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona

6 min
Imatge de l’edició de l’any passat.

Connectar persones, impulsar l’emprenedoria, enfortir el teixit empresarial i crear noves oportunitats laborals. Amb aquests quatre objectius ben fixats, el palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona ja es prepara per acollir una nova edició del Bizbarcelona i del Saló de l’Ocupació, la doble cita que buscarà potenciar negocis i el mercat de treball posant el focus en el talent del territori. Els dos esdeveniments, que un any més tornen a fer tàndem, es podran visitar els dies 9 i 10 de novembre i oferiran als visitants més de 200 activitats de tota mena: des de conferències i taules rodones fins a demostracions, tallers, sessions per ampliar la xarxa de contactes professionals o espais on descobrir sectors amb oportunitats laborals. També hi haurà una àrea d’estands on interactuar amb empreses de serveis i entitats vinculades amb la promoció econòmica i recursos ocupacionals, juntament amb espais d’assessorament i informació personalitzada. 

“Amb aquestes dues cites, volem visibilitzar que la capital catalana és un gran node de talent laboral i emprenedor, ple de possibilitats per millorar l’ocupabilitat, crear negocis, transformar organitzacions i donar forma a nous serveis adreçats a la ciutadania –assegura Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i president del Bizbarcelona–. Així, els dos salons sumaran oportunitats per dinamitzar i interconnectar el potencial del talent en l’àmbit de l’ocupació i de les empreses”, apunta. De fet, els dos salons obriran les portes en un context de canvis. Els efectes directes que va tenir la pandèmia del covid sobre el teixit emprenedor, empresarial i laboral català ja han començat a quedar enrere, però aquests mons s’enfronten ara a nous reptes, com l’augment del preu de l’energia o els canvis d’hàbits de les persones consumidores. 

Els dos salons estan organitzats per Fira de Barcelona, promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Pimec, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. L’accés per visitar Bizbarcelona i al Saló de l’Ocupació és gratuït, però cal formalitzar la inscripció prèvia a través de la seva pàgina web

Les xifres
  • +120 conferències al saló Bizbarcelona
  • +100 activitats i tallers al Saló de l’Ocupació
  • +190 ponents experts en innovació i talent
  • +50 experts oferint assessorament a Bizbarcelona
  • +25 punts d’assessorament al Saló de l’Ocupació

Emprenedoria, pimes, ‘startups’ i autònoms

Com es pot finançar un projecte d’emprenedoria en la seva fase inicial? Quins errors cal evitar a l’hora d’engegar un negoci? Quines són les claus per fer-lo créixer en el context actual? Al saló Bizbarcelona, els visitants hi trobaran solucions i eines inspiradores per aconseguir impulsar o reactivar els seus negocis. En l’edició d’enguany, podran participar en més de 120 conferències, 40 tallers i diverses activitats de networking; visitar més de 30 expositors i escoltar la veu de 190 experts de tots els àmbits de l’emprenedoria i del món empresarial. Alhora, durant els dos dies hi haurà un servei d’assessorament personalitzat, a càrrec de tècnics i experts, que resoldran dubtes sobre qüestions relacionades amb projectes d’emprenedoria i de gestió empresarial.

Així al Bizbarcelona es podran conèixer històries d’èxit tant de persones que han fet propostes innovadores en el seu sector com d’altres que avisen sobre errors a evitar a l’hora d’emprendre. També la visió d’experts sobre les claus per digitalitzar una empresa, fixar preus, vendre més, trobar finançament, implementar tecnologies com el blockchain, generar negocis basats en l’economia circular o en l’economia social, beneficiar-se d’avantatges fiscals com autònom, o evitar cibercrisis.

L’entrada de les pimes al metavers, com fer créixer negocis gràcies a Instagram o TikTok, l’augment de la resiliència empresarial en temps de canvi, el lideratge femení o la innovació d’impacte són altres dels temes que es tractaran. A més, hi haurà tallers per descobrir idees i noves habilitats, conèixer altres maneres de fer les coses o ampliar la xarxa de contactes professionals. 

Per exemple, s’ensenyarà a fer un elevator-pitch davant d’inversors, realitzar campanyes de publicitat online, analitzar models de negoci o crear propostes de valor que triomfen. 

Si ho mires des d'un mòbil fes click aquí

POTENCIEM ELS NEGOCIS

i LES OPORTUNITATS LABORALS

9-10 de NOVEMBRE

Palau 1. Plaça Espanya

RECINTE MONTJUÏC

C. DE LLEIDA

P2

P5

AV. DE LA REINA M. CRISTINA

P3

P1

AV. DEL PARAL·LEL

P8

C. DE MÈXIC

PL. ESPANYA

GRAN VIA DE LES CORTS CATALANES

Descarrega’t l’app i

estigues informat de

les actualitzacions

Registre gratuït

POTENCIEM ELS NEGOCIS

i LES OPORTUNITATS LABORALS

Palau 1. Plaça Espanya / RECINTE MONTJUÏC

9-10 de NOVEMBRE

C. DE LLEIDA

P2

P3

P1

AV. DEL PARAL·LEL

PL. ESPANYA

Descarrega’t l’app i

estigues informat de

les actualitzacions

Registre gratuït

POTENCIEM ELS NEGOCIS

i LES OPORTUNITATS

LABORALS

Palau 1. Plaça Espanya / RECINTE MONTJUÏC

9-10 de NOVEMBRE

C. DE LLEIDA

P2

P3

P1

AV. DEL PARAL·LEL

PL. ESPANYA

Descarrega’t l’app i

estigues informat de

les actualitzacions

Registre gratuït

Rumb laboral i professions de futur

Un any més, el Saló de l’Ocupació potenciarà la seva vocació de servei en l’àmbit de l’orientació laboral. Ho farà a través de l’àrea dedicada al talent, compartida amb Bizbarcelona, a la qual sumarà els seus altres tres tradicionals espais: Orienta’t, Descobreix i Prepara’t, als quals oferirà més de 100 propostes a càrrec de les entitats ocupacionals de Barcelona i Barcelona Activa. 

D’aquesta manera, a través de més de 25 punts d’assessorament personalitzat, es donarà orientació a tothom qui estigui definint el seu rumb professional o tingui dubtes sobre els seus drets i deures laborals. També hi haurà xerrades i tallers per aprendre tècniques per trobar feina i superar processos de selecció. Alhora, hi haurà un espai dedicat a conèixer les sortides professionals en sectors en creixement com el digital, la sostenibilitat o el tercer sector, i apropar-se al dia a dia de noves professions i oficis a través de demostracions vivencials.

Una de les ponències de l’edició del 2021.

Dos salons plens de talent

Talent és una de les paraules clau de tots dos salons. De fet, ambdós conflueixen en una zona compartida dedicada a potenciar, orientar i connectar el talent, entès com un actiu clau per a tots els perfils de visitants d’aquesta cita firal. Per una banda, les persones emprenedores i les empreses necessiten gestionar, impulsar i incorporar el talent adient per als seus nous projectes o per transformar els negocis. I, per l’altra, les persones que accedeixen per primer cop al mercat laboral, o que ja en formen part, poden desenvolupar noves habilitats o reinventar-se a nivell professional per adaptar-se als canvis que venen.

Dins d’aquesta àrea comuna, hi haurà una sala de conferències per parlar sobre tendències tecnològiques i inclusives, casos de bona gestió del talent; experiències d’economia social i solidària, o la incorporació de diferent tipus de talent (jove, sènior, femení, inclusiu) a l’empresa. A més diferents coaches motivaran el públic a assolir els seus objectius.

També s’hi ubicarà l’espai Connecta, per presentar candidatura a les ofertes de feina gestionades per Barcelona Activa.

Igualment, s’hi han programat tallers enfocats a desenvolupar noves habilitats i capacitats com el lideratge, les competències digitals o la negociació, o per desmuntar estereotips de gènere relacionats amb algunes professions. S’hi ha preparat una sala on es presentaran oportunitats laborals i s’hi mostraran els perfils més demandats en sectors com l’economia blava, el turisme o els videojocs; i s’ha dissenyat una zona Marketplace amb activitats adreçades a connectar persones, empreses i el món de l’emprenedoria com ara el networking professional multisectorial de la Intercol·legial. 

En aquesta darrera zona s’inclourà, també, la fira “Sí, i millor” que organitza la FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) per facilitar entrevistes entre persones amb discapacitat i empreses interessades a contractar-les, a més de xerrades sobre la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Conferències i ponents destacats

Noelia Morales, fundadora d’Anna Bonny

Morales impartirà la conferència titulada “Anna Bonny o l’art d’obrir un debat a través d’un producte”, on explicarà com la llenceria per a dones mastectomitzades que ha ideat pot fer evolucionar la percepció social del càncer de mama, la feminitat i la bellesa. Dimecres, 9 de novembre; 18 h; Sala Transforma.

Fran Iglesias, director general de la Fundación Épica La Fura dels Baus

L’expert en innovació multidisciplinària oferirà la ponència “Innovació a través de l’art, la ciència i la tecnologia”. Girarà al voltant de la trajectòria de la Fundación Épica La Fura dels Baus, un centre de recerca en arts avançades. Dimecres, 9 de novembre; 12 h; Sala Transforma.

Amanda Gutiérrez, presidenta de Futpro 

Amb la conferència “L’oportunitat del futbol femení”, Gutiérrez explicarà com va passar d’exercir d’advocada laboralista a ser presidenta del sindicat majoritari de jugadores de futbol a Espanya. Dijous, 10 de novembre; 18 h; Sala Impulsa.

Jordi Reche, especialista en llenguatge no verbal 

Amb més d’1,2 milions de seguidors a TikTok, Reche impartirà la conferència “Com fer créixer el teu negoci amb Instagram i Tik Tok”. Hi donarà claus per crear contingut atractiu, fer créixer l’audiència i augmentar les vendes del negoci. Dimecres, 9 de novembre; 14 h; Sala Transforma.

Mònica Mendoza, experta i formadora en vendes

A “Com potenciar les habilitats comercials si ets una persona emprenedora”, la ponent desgranarà eines, coneixements i habilitats per saber comercialitzar amb èxit una idea, producte o servei. Dimecres, 9 de novembre; 10 h; Sala Impulsa.

Jorge Sandua i Joan Alvares, creatius de @PutosModernos

Tots dos revelaran com s’ho han fet per impactar en 8 milions de persones amb productes com El Puto Calendario i La Puta Agenda del Autónomo i explicaran per què els etiqueten com l’agència creativa del moment. Dijous, 10 de novembre; 10 h; Sala Talent.

Sílvia Bueso, ‘coach’ i creadora del mètode L’art de demanar

A “Aprèn a demanar sense vergonya i guanya diners”, la ponent ensenyarà eines per crear relacions duradores que es transformin en col·laboracions per rendibilitzar els negocis. Dimecres, 9 de novembre; 14 h; Sala Talent.

Activitats per millorar l'horitzó laboral
  • 5 tendències tecnològiques i inclusives per millorar el talent i les oportunitats professionals Xerrada sobre com la tecnologia pot generar opcions laborals de futur per a tothom. Dimecres de novembre; 11:30 h - 12:00 h. Sala Talent.
  • Escape Room: supera un procés de selecció Seguint el ritme d’un escape room, el visitant haurà de superar un repte a contrarellotge per descobrir un enigma relacionat amb el món laboral. Ensenyarà les claus per trobar feina. Dimecres, 9 de novembre; 13 h; Sala Prepara’t. Dijous, 10 de novembre; 15 h; Sala Prepara’t.
  • Soc Sènior, com puc optimitzar la recerca de feina Taller sobre estratègies i eines de recerca de treball per a persones més grans de 50. Dijous, 10 de novembre; de 16 a 17 h.
  • Saps que és el ‘reskilling’ digital? T’ho expliquem amb casos reals Es tracta d’una taula rodona on exalumnes d'IT Academy, el programa d’alta especialització en TIC de Barcelona Activa, parlaran de la seva experiència formativa i la seva incorporació al món laboral. Dimecres, 9 de novembre; 16 h; Sala Talent.
stats