UNIÓ EUROPEA
Especials 23/05/2011

La Unió Europea sanciona el president sirià

Els vint-i-set acorden congelar tots els béns financers de Baixar al-Assad i prohibir-li l'entrada a la UE

Agències
1 min
Manifestació ahir a Jordània contra el règim d'Al-Assad / REUTERS

Brussel·lesEls ministres d'Exteriors de la Unió Europea han aprovat aquest matí congelar tots els actius financers del president sirià Baixar al-Assad i prohibir-li l'entrada a l'Europa dels vint-i-set com a resposta a la violència creixent contra els manifestants que ja hauria deixat almenys 850 morts, segons organitzacions pro drets humans.

Europa en aquest cas, torna a anar a remolc dels Estats Units, que va aprovar el 18 de maig congelar tots els béns del president i el seu entorn més proper. La Unió Europea va acordar a principi de maig congelar els actius financers i prohibir l'entrada a 13 alts càrrecs del règim, entre ells el germà i el cosí d'Al-Assad, però no es va atrevir amb el president.

Ara caldrà esperar que la decisió es publiqui en el Diari de la UE perquè es faci efectiva.

Les sancions signifiquen un pas més per augmentar la pressió contra el règim del partit Baas. El ministre d'Exteriors d'Alemanya, Guido Westervelle, ha destacat que era necessari actuar contra els líders sirians. "Si algú reprimeix la seva pròpia gent d'aquesta manera, respon a les manifestacions pacífiques amb la força, no es pot deixar passar sense una resposta de la Unió Europea", ha dit.

Per la seva part, el ministre d'Exteriors britànic, William Hague, ha volgut deixar clar que "Al-Assad ha de canviar ja".

stats