Atletisme
Especials 05/08/2012

Usain Bolt vola als 100 m, revalida l'or i rebaixa el seu propi rècord olímpic (9.63)

El jamaicà ha corregut la prova estrella de l'atletisme en 9.63, sis centèsimes per sota el seu anterior rècord de Pequín 2008. Segon ha sigut el també jamaicà Yohan Blake (9.75), i tercer, el nord-americà Justin Gatlin (9.79)

Natalia Arroyo
2 min
Usain Bolt, amb la mascota dels Jocs Olímpics

LondresA les 22.50 h s'ha aturat el món de l'esport, pendent de l'estadi olímpic de Stratford. Pendent de la final dels 100 metres llisos. Usain Bolt ha tornat a proclamar-se campió olímpic a Londres, amb una carrera espectacular que ha dominat després d'una molt bona sortida (ha reaccionat molt més àgil del que acostuma a fer-ho, en 0.165 segons). El jamaicà ha aturat el cronòmetre en un estratosfèric 9.63, sis centèsimes per sota de l'anterior rècord olímpic, que ell mateix havia establert a Pequín (9.69). És la segona millor marca de tots els temps, només per darrere del seu miraculós 9.58 de Berlín 2009. I fins i tot ha tornat a fer la sensació, com a les rondes prèvies i les semifinals, que frenava la seva inèrcia metres abans de l'arribada, conscient de la seva superioritat, confiat, sobrat, segur.

Segon, i plata, ha sigut el també jamaicà Yohan Blake, que ha corregut en 9.75, igualant la seva millor marca personal. Bolt li ha tret més d'un cos. Tercer, i bronze, ha sigut el nord-americà Justin Gatlin, que amb un temps de 9.79 ha millorat la seva millor marca personal. Per darrere han entrat els nord-americans Tyson Gay (9.80), també fent el seu millor registre de l'any, i Ryan Bailey (9.88), que ha igualat el seu millor crono. Sisè ha sigut l'holandès Churandy Martina (9.94), setè Richard Thompson, de Trinitat i Tobago (9.98), i vuitè i últim, el jamaicà Asafa Powell (11.99).

Tots els finalistes, excepte Asafa Powell, que s'ha lesionat als 70 metres, han baixat dels deu segons. El jamaicà, tot i patir una estrebada muscular en el tram final de recta, ha finalitzat la carrera en 11.99.

Bolt, que semblava còmode i tranquil durant la presentació, ha fet les habituals bromes abans de la sortida i, després de guanyar la final, s'ha atrevit a desafiar els periodistes: "De debò heu dubtat de mi, de debò ho heu fet?". Aquest diumenge, amb la segona millor marca de tots els temps, ha desfet qualsevol mínim dubte.

stats