Especials 08/09/2013

L'ANC obre un Tram 0 per als que no s'han pogut apuntar al tram que volien de la Via Catalana

Carme Forcadell reconeix que la via està "bastant plena", però diu que s'estudia obrir més trams per mobilitzar el màxim de gent possible

Ara / Acn
2 min

BarcelonaA tres dies de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) continua fent crides a la població perquè la Via Catalana, la cadena humana que l'Onze de Setembre enllaçarà Catalunya de nord a sud, sigui un èxit. En declaracions a l'ACN, la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, ha admès que la via està "bastant plena", però ha anunciat que s'estudia obrir més trams per mobilitzar tanta gent com sigui possible. En aquest sentit, ja s'ha habilitat un tram 0 perquè tots aquells que no s'han pogut apuntar al que volien facin constar el seu nom a la cadena i s'afegeixin al tram que vulguin.

La idea de l'ANC és mobilitzar aquest Onze de Setembre "tanta o més gent" que la que es va manifestar l'any passat, segons un comunicat que ha fet públic l'entitat. És per això que, tot i que Forcadell ha admès que a hores d'ara la via està "bastant plena", es miraran d'obrir "més trams" perquè tothom que vulgui s'hi pugui apuntar.

Aquesta és la idea del tram 0, que ja s'ha habilitat, i que serà útil per a "totes aquelles persones que vulguin fer constar la seva presència a la via i no es puguin inscriure al tram on aniran perquè ja és ple".

L'ANC ha fet una crida als ja inscrits i els ha recordat que són responsables "del lloc que s'han guardat per a la història", però a la vegada ha demanat a aquelles persones que no es poden inscriure perquè no es poden desplaçar a cap dels trams que encara no són plens que "hi assisteixin igualment" per tal "d'assegurar-ne l'èxit reforçant cadascun dels trams".

D'altra banda, l'entitat ha anunciat que el que sí que s'ha completat és la llista dels 800 fotògrafs voluntaris que faran possible "la gigafoto" de tota la cadena humana.

Amb les dades actualitzades aquest diumenge a les 18.00 hores, el 98,5% dels 778 trams ja són plens del tot o gairebé, i només queden places per omplir al Montsià. El percentatge d'ocupació va oscil·lant a mesura que la gent es desapunta d'un lloc per apuntar-se en un altre de més buit.

El formulari d'inscripció continua obert a través de 'Via.assemblea.cat' [el mapa que acompanya aquesta notícia s'actualitza al moment amb la informació de què disposa l'ANC].

En una altra pàgina, no oficial i creada per un lector de l'ARA, podeu veure un resum estadístic de l'ocupació dels trams, també per comarques.

stats