ONZE DE SETEMBRE
Especials 31/08/2013

Un centenar de catalans participen en una cadena humana per la independència a la Gran Muralla xinesa

És una de les 90 cadenes que s'han organitzat arreu del món per donar suport a la Via Catalana de la Diada

Efe
2 min

PequínUn centenar de persones, la majoria catalans residents a Pequín, s'han reunit aquest dissabte a la Gran Muralla, a prop de la capital del país, per dur a terme una cadena humana a favor de la independència de Catalunya. Animats per la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que organitza la Via Catalana el proper 11 de setembre, i coordinats pel Casal Català de Pequín, els participants han viatjat junts en autobús fins a un dels trams de la Gran Muralla per reivindicar la seva causa.

"Per descomptat, no vam voler ser menys", ha explicat a Efe el president del Casal Català de Pequín, que es va mostrar satisfet per l'assistència "i més a causa del nombre de catalans que viuen a la capital xinesa i en les dates que s'ha realitzat la iniciativa".

La trobada s'emmarca en la Via Internacional, un conjunt de cadenes humanes -més de 90 a tot el mon- que els catalans a l'exterior estan organitzant per donar a conèixer el procés sobiranista.

"És un dia molt especial i emocionant que recordarem tots", ha subratllat Cristina Castillo, una de les participants que, juntament amb la seva família, va viatjar des de Xangai per participar-hi.

Per la seva banda, Joaquim Clusa va viatjar des de la ciutat xinesa de Shenyang, a uns 600 quilòmetres de Pequín, per donar suport a la iniciativa.

"Si no podem estar en la que s'organitzarà a Catalunya, val la pena col·laborar des d'aquí", ha destacat Clusa.

Quan falten 11 dies per a la Diada de Catalunya, l'ANC ha informat que ja són més de 350.000 persones les que s'han inscrit a Catalunya per cobrir els 400 quilòmetres que la cadena ha de tenir per unir, de punta a punta, el territori català, passant per 86 municipis.

stats